Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 5 Справка в VFP Обработка ошибок Отла...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
2.18 Mб
Скачать

Малюнок 6. Заповнення таблиці змісту.

Вставка заголовка додає в таблицю рядок, на початку якого розташована піктограма. Вибір виду піктограми (книга чи папка) виконується за допомогою відповідного прапорця в екранній формі Contents Properties. Сам по собі заголовок не потрібно відразу асоціювати з яким-небудь HTML — файлом чи URL, хоча це можна зробити і зараз, відразу після формування. Якщо зв'язок у явному виді не зазначений, HTML Help Workshop автоматично зв'яже новий заголовок з темою за замовчуванням, що визначена в проекті. Ця тема призначається після щиглика на піктограмі Add/Remove topic files у вкладці Project. Якщо ж ви не настроїте цей параметр у системі довідки, то при спробі викликати її під час роботи додатку буде виведене повідомлення про помилку.

Включення сторінки додає в зміст рядок, що починається з піктограми з зображенням сторінки. Звичайно рядки, що відповідають сторінкам, виводяться з відступом від лівого краю вікна. При включенні в зміст сторінки HTML Help Workshop вимагає ввести заголовок сторінки і вказати зв'язаний з нею файл чи URL. Зазначені файл чи URL у цей час ще можуть і не існувати, але на той час, коли додаток буде працювати, їх, звичайно, варто підготувати. Файл може бути або текстовим, або представленим у форматі HTML.

1.5.3.Предметний покажчик

Зовні предметний покажчик, створений у HTML Help Workshop, нічим не відрізняється від звичного по безлічі інших додатків Windows. Звичайно, ключові слова в ньому повинні відповідати специфіці додатка, для якого призначена система оперативної довідки. Для того щоб уключити предметний покажчик у новий проект, виберіть команду FileNew і в меню, показаному на Малюнок 3, виберіть пункт index. Інший варіант — клацніть на корінці вкладки Index, що показана на Малюнок 5. Потрібно буде вказати ім'я нового файлу предметного покажчика. Ім'я може бути будь-яким, але розширення імені -. HHC. У процесі заповнення змісту вкладка Index буде виглядати як на Малюнок 7.

Малюнок 7. Заповнення контекстного вказівника.

Уздовж лівого краю вкладки Index розташовано одинадцять піктограм:

  • Index properties (Властивості предметного покажчика);

  • Insert a keyword (Вставка ключового слова);

  • Edіt selectіon (Виправлення виділеного);

  • Delete selectіon (Видалення виділеного);

  • Moving selectіon up (Зрушення виділеного нагору);

  • Moving selectіon down (Зрушення виділеного вниз);

  • Moving selectіon right (Зрушення виділеного вправо),

  • Moving selectіon left (Зрушення виділеного вліво),

  • Sort every keyword at same level as selectіon (Сортування ключових слів того ж рівня, що і виділення),

  • View HTML source (Перегляд текстів HTML),

  • Save fіle (Збереження файлу).

Вставка ключового слова додає у вікно покажчика новий рядок. Саме по собі ключове слово являє собою звичайний текст, що у працюючій системі буде виводитися у вікні предметного покажчика. Але ключове слово варто відразу асоціювати з яким-небудь HTML — файлом чи URL Можна також додати необов'язковий заголовок для кожного файлу чи URL (поле Title діалогового вікна Path or URL на Малюнок 7). Цей заголовок буде використаний, якщо до якого-небудь ключового слова підключено кілька різних файлів і URL. Саме собою зрозуміло, що система довідки не буде нормально працювати, якщо який-небудь із замовлених файлів чи URL не існує. В цьому випадку буде виведене попереджуюче повідомлення.