Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 5 Справка в VFP Обработка ошибок Отла...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
2.18 Mб
Скачать

1.1.Меню Help

У рядку головного меню додатка повинний бути пункт Help, що відкриває перед користувачем можливість використання довідки Після вибору цього пункту з'являється вікно довідки з трьома вкладками — Contents (Зміст), Index (Предметний покажчик) і Search (Пошук), як показано на Малюнок 1.

1.2. Малюнок 1. Вікно довідки. Кнопка Help в екранній формі

Включення кнопки Help в екранну форму — це один з варіантів контекстно-залежної довідки При щиглику на цій кнопці повинні викликатися ті розділи довідки, що мають відношення до поточної екранній формі. Інформація про окремі елементи керування у формі може бути представлена у вигляді підрозділів викликаного розділу Приклад організованої таким способом контекстно-залежної довідки показаний на Малюнок 1.

Зверніть увагу на те, що якщо відкрита повна система довідки, то вікно контекстно-залежної довідки як і раніше залишається на екрані Таким чином, у користувача є можливість швидкого пошуку додаткової інформації у випадку, якщо представлена контекстно-залежна довідка його не задовольнила.

1.3.Виклик контекстно-залежної довідки клавішею <F1>

За допомогою клавіші <F1> можна викликати довідку про конкретний візуальний об'єкт додатка, на якому знаходиться фокус уведення. Природно, що в системі оперативної довідки повинний існувати відповідний розділ. Розділи такого роду можуть бути зв'язані з об'єктами наступних базових класів Visual FoxPro (і похідних від них): CheckBox, CommandButton, EditBox, Grid, Label, ListBox, OLEContainer, Page, ComboBox, CommandGroup, Form, Image, Line, OLEBound, OptionButton, Screen, ServerObject, Spinner, ToolBar. Shape, TextBox.

1.4.Виклик контекстно-залежної довідки кнопкою What's This?

Кнопка What's This? також дає можливість викликати на екран контекстно-залежну довідку про конкретний об'єкт. Уперше така функція була реалізована в операційній системі Windows 95. Якщо екранна форма оснащена такою функцією, то ліворуч від кнопки закриття форми в рядку заголовка є кнопка зі знаком питання (?) Для того щоб у такій формі викликати довідку про деякий елемент керування, потрібно спочатку клацнути мишею на кнопці зі знаком питання. Після цього форма курсору миші зміниться. Це значить — система контекстної довідки активізована. Тепер потрібно вказати на обраний об'єкт у формі і клацнути на ньому кнопкою миші. У результаті на екрані з'явиться вікно довідки про цей об'єкт. Екранна форма, у якій установлена кнопка виклику контекстної довідки, показана на Малюнок 2 у стадії розробки у вікні Form Designer.

1.5. Малюнок 2. Екранна форма, у якій установлена кнопка виклику контекстної довідки. Використання html Help Workshop

Програмний продукт HTML Help Workshop дозволяє з мінімальними зусиллями створити систему оперативної довідки для додатка Visual FoxPro. Оскільки він не є складовою частиною продукту Visual FoxPro, його прийдеться установити окремо. Файли цього продукту знаходяться на компакт-диску №1 комплекту Microsoft Visual Studio 6 у вигляді архіву, що саморозкривається, HTMLHELP.EXE. Якщо за якимись причинами ви не зможете знайти цей файл на своєму компакт-диску (чи у вас просто немає комплекту компакт-дисків під рукою), то саму свіжу версію можна знайти на Web-сервері http://www.mіcrosoft.com/workshop/author/htmlhelp.

Якщо файл HTMLHELP.EXE знайдений, потрібно зробити на ньому подвійний щиглик мишею і далі виконувати інструкції майстра установки.