Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка 2011 дипл МС.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
125.44 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ПЕРЕПІДГОТОВКИ ЗВІЛЬНЕНИХ У ЗАПАС ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Методичні вказівки

до виконання дипломного проекту

для студентів спеціальності 5.091812 «Швейне виробництво»

напрям підготовки 0918 «Легка промисловість»

Кривий Ріг

2012

Дані методичні вказівки визначають обсяг, зміст, порядок виконання дипломного проекту і вимоги до оформлення пояснювальної записки студентами спеціальності 5.091812 «Швейне виробництво» напрям підготовки 0918 «Легка промисловість» денної та заочної форм навчання.

Укладачі: викл. Козирєва Н.В., Пархоменко В.І., Притула І.І.

Мета дипломної роботи.

Дипломний проект передбачає закріплення теоретичного матеріалу з дисциплін: «Основи конструювання виробів», «Основи моделювання та художнє оформлення виробів», «Технологія виробів», «Матеріалознавство», «Обладнання виробництва», «Економіка та організація виробництва», «Проектування підготовчо-розкрійного виробництва», «Нова техніка швейного виробництва», надбання практичних навичок по розробці креслень модельних конструкцій основних видів одягу відповідно ескізу,

ВСТУП

В цьому розділі слід відтворити завдання, поставлені перед швейною галуззю промисловості в області збільшення обсягу виробництва, розширення асортименту, підвищення якості продукції, механізації та автоматизації виробництва і підвищення його ефективності. Слід вказати мету ДП та пов'язати її із вищевикладеним матеріалом.

Обсяг розділу в пояснювальній записці 1-2 сторінки.

1. Конструкторська частина

1.1. Розробка технічного завдання проектного виробу

Технічне завдання встановлює основне призначення, споживчі та техніко-економічні показники якості проектованого виробу, а також спеціальні вимоги до нього. Технічне завдання є підставою для розробки конструкторської документації всього дипломного проекту

1.1.1. Найменування та призначення проектуємого виробу

Тут вказується найменування, цільове призначення заданого виробу (повсякденний, ошатний, для спорту і т.д.), А також для якого часу року призначений.

У даному пункті відображають морфологічні особливості тієї вікової групи людей, для якої розробляється виріб (повнотна і вікова група людей, рекомендовані розміри і рости)

1.1.2. Вимоги до виробу

З усього переліку споживчих і техніко-економічних вимог до виробу необхідно обрати основні, виходячи з призначення, виду виробництва та інших факторів, при цьому необхідно обгрунтувати свій вибір. Так при встановленні споживчих вимог до проектованих виробів особливий акцент робиться на ті вимоги, які в першу чергу відповідно за призначенням виробу повинні бути реалізовані.

Наприклад - для ошатної сукні визначальними будуть естетичні вимоги, а для повсякденного костюма - ергономічні, експлуатаційні. А лише потім естетичні.

Вимоги до техніко-економічних показників вище при серійному і масовому виробництві, однак і при індивідуальному виробництві вони відіграють не останню роль.