Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт студента 2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
1.18 Mб
Скачать

9. Аудит товариства.

9.1. Збори УЧАСНИКІВ можуть призначати незалежну аудиторську організацію для проведення перевірки бухгалтерських книг ТОВАРИСТВА.

9.2.Аудитори повідомляють директора або його уповноваженого про проведення перевірки не менше як за 5 ( п'ять ) робочих днів до наміченої перевірки. Під час перевірки аудитори мають право вимагати від головного

бухгалтера ТОВАРИСТВА надання їм усіх необхідних бухгалтерських документів або особистих пояснень. Аудитори проводять свою діяльність тільки під час звичайних робочих годин та в такий спосіб, щоб це не

заважало діяльності ТОВАРИСТВА.

9.3.Аудитори представляють УЧАСНИКАМ результати проведення перевірок, які вони склали на основі річних звітів та балансу.

10. Управління товариством

10.1. Вищим органом ТОВАРИСТВА є Збори УЧАСНИКІВ, які складаються з УЧАСНИКІВ або призначених ними представників.

10.2.Представником УЧАСНИКА може бути особа, повноваження якої підтверджені листом УЧАСНИКА, завіреним печаткою УЧАСНИКА, а якщо представником виступає фізична особа, нотаріально підтвердженим листом. Представники УЧАСНИКІВ призначаються на необмежений строк. 10.3.УЧАСНИК має право у будь-який час замінити свого представника, повідомивши про це інших УЧАСНИКІВ або його представників.

10.4.УЧАСНИКИ володіють кількістю голосів пропорційно розміру їхньої участі в Статутному Фонді ТОВАРИСТВА.

10.5.Збори УЧАСНИКІВ обирають свого голову строком на один рік. 10.6.Збори УЧАСНИКІВ самостійно визначають регламент праці.

10.7.До виняткової компетенції Зборів УЧАСНИКІВ належать:

а) визначення основних напрямків діяльності ТОВАРИСТВА, затвердження його планів та отримання звітів про їх виконання;

б) внесення змін до Статуту та Установчого Договору ;

в) обрання (призначення) або відкликання директора, аудиторської організації; г) затвердження річних підсумків діяльності ТОВАРИСТВА, включаючи його філії, затвердження звітів та висновків аудиторської організації, порядок розподілу прибутку, визначення порядку покриття збитків;

д) створення, реорганізація чи ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження положень (статутів) про них;

е) винесення рішень про притягнення до майнової відповідальності посадових осіб ТОВАРИСТВА;

є) обрання голови зборів;

ж) визначення порядку розподілу прибутку, якщо такий розподіл різниться від порядку;

в Установчому Договорі, визначення основних напрямків інвистиційної політики ТОВАРИСТВА;

з)визначення розміру, форми та порядку внесення УЧАСНИКАМИ додаткових внесків;

і) прийняття рішення про припинення діяльності ТОВАРИСТВА, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;

й) вихід учасників з ТОВАРИСТВА;

к) виключення учасника з ТОВАРИСТВА.

10.8.Питання внесення змін до Статуту та Установчого Договору, а також виключення УЧАСНИКА з ТОВАРИСТВА, приймаються рішенням

Зборів УЧАСНИКІВ, за яке проголосували УЧАСНИКИ, що володіють в сукупності більш як 60 відсотками загальної кількості голосів

УЧАСНИКІВ ТОВАРИСТВА.

10.9.Рішення з питань визначення основних напрямків діяльності ТОВАРИСТВА, затвердження його планів та отримання звітів про їх виконання, вважаються прийнятими, якщо за них проголосують УЧАСНИКИ, що володіють в сукупності більш як 60 відсотками загальної кількості голосів УЧАСНИКІВ ТОВАРИСТВА.

10.10. Збори УЧАСНИКІВ скликаються при необхідності, але не рідше, ніж один раз на рік.

10.11. Голова Зборів організує роботу Зборів УЧАСНИКІВ. УЧАСНИКИ, як

правило, вирішують питання на своїх засіданнях.

10.12. У випадку, якщо неможливо провести Збори, проект рішення розсилається УЧАСНИКАМ, які повинні не пізніше 2 (двох) днів після отримання письмове повідомити свою пропозицію. Протягом 5 (п'яти) днів з моменту одержання інформації від останнього з них, усі вони мають бути повідомленими Головою Зборів про прийняття рішення.

10.13. Збори УЧАСНИКІВ є правомочними, якщо на них присутні УЧАСНИКА і/або представники, що володіють у сукупності більше як 60 (шести десятьма відсотками голосів.

10.14. Кожний з УЧАСНИКІВ має право вимагати розглянути питання на Зборах УЧАСНИКІВ за умови, що воно було поставлене ним не пізніше, ніж за 25 (двадцять п'ять) днів до початку зборів.

10.15.Голова зборів організує ведення протоколу. Книга протоколів повинна бути представлена в будь-який час УЧАСНИКАМ. За їх вимогами мають надаватися засвідчені виписки з протоколів.

10.16.Позачергові Збори УЧАСНИКІВ скликаються в разі потреби в інтересах

ТОВАРИСТВА в цілому, в разі форс-мажорних обставин, виходу УЧАСНИКА з ТОВАРИСТВА, ліквідації ТОВАРИСТВА, звільнення з посади директора за бажанням УЧАСНИКІВ, виявлення кримінальних вчинків директора або головного бухгалтера по відношенню до ТОВАРИСТВА.

10.17.Збори УЧАСНИКІВ скликаються також за вимогою директора. 10.18.УЧАСНИКИ, які разом володіють більш, ніж 20 (двадцятьма) відсотками голосів, мають право скликання позачергових Зборів УЧАСНИКІВ у будь-який час та з будь-якого приводу. Якщо протягом 25 (двадцяти п'яти) днів голова не виконав зазначеної вимоги, то вони мають право самі скликати Збори УЧАСНИКІВ. 10.19.Про проведення Зборів УЧАСНИКИ повідомляються письмово не менше, ніж за 30 (тридцять) днів до початку Зборів із зазначенням часу та місця їх проведення, а також порядку денного.

11. РЕВІЗІЙНА КОМІСІЯ

11.1. Контроль за діяльністю директора здійснює Ревізійна комісія, створена Зборами УЧАСНИКІВ у кількості 3 (трьох) чоловік. Директор не може бути членом Ревізійної комісії. Перевірку діяльності директора Ревізійна комісія проводить за дорученням Зборів УЧАСНИКІВ або за власною ініціативою. Ревізійна комісія має право вимагати від посадових осіб ТОВАРИСТВА наданням їм необхідних матеріалів, бухгалтерських та інших документів та особистих пояснень.

11.2. Ревізійна комісія повідомляє про результати проведених нею перевірок Зборам УЧАСНИКІВ. Ревізійна комісія має право поставити питання про позачергове скликання Зборів УЧАСНИКІВ, якщо виникла суттєва загроза інтересам ТОВАРИСТВА або виявлені зловживання його посадових осіб. Ревізійна комісія робить висновок щодо річних звітів і балансів. Без висновків Ревізійної комісії Збори УЧАСНИКІВ не мають права затверджувати баланс ТОВАРИСТВА.