Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт студента 2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
1.18 Mб
Скачать

5. Майно, засоби та прибуток товариства

5.1. Майно складається з основних фондів та обігових коштів, а також інших цінностей, що належать на праві власності, вартість яких відображається у самостійному балансі ТОВАРИСТВА.

5.2. Джерелами формування майна ТОВАРИСТВА є:

• грошові та майнові внески УЧАСНИКІВ;

• доходи, одержані від реалізації продукції, а також від інших видів господарської діяльності;

• доходи від цінних паперів, дивіденди з інших джерел;

• кредити банків та інших кредиторів;

• придбання майна підприємств, організацій та окремих громадян;

• безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

• інші джерела, незаборонені законами України.

5.4. УЧАСНИК повинен повністю внести свій вклад не пізніше одного року після державної реєстрації ТОВАРИСТВА.

5.5. УЧАСНИКУ, що повністю вніс вклад, видається свідоцтво ТОВАРИСТВА, що не належить до категорії цінних паперів.

5.6. Уступка УЧАСНИКОМ своєї долі (її частки) Статутного Фонду ТОВАРИСТВА іншому УЧАСНИКУ або третій особі, а також реалізація відповідних майнових наслідків у зв’язку з виключенням УЧАСНИКА з ТОВАРИСТВА відбувається на умовах та в порядку, передбачені діючим законодавством та Установчим Договором.

5.7. Зміна вартості майна, внесеного у вигляді внесків, та додаткові внески УЧАСНИК відбуваються за рішенням Зборів УЧАСНИКІВ. 5.8.ТОВАРИСТВО має право змінювати Статутний Фонд. Збільшення Статутного Фонду може здійснюватися тільки після внесення всіма УЧАСНИКАМИ своїх вкладів. Зменшення Статутного Фонду при наявності заперечень кредиторів ТОВАРИСТВА не допускається. Рішення про збільшення розміру Статутного Фонду набирає чинності від дня внесення цих змін у державний реєстр, а рішення про зменшення Статутного Фонду — не раніше 3 ( трьох } місяців після держави реєстрації та публікації про це у встановленому порядку. 5.9.ТОВАРИСТВО не несе відповідальності за зобов'язаннями УЧАСНИКІВ, а УЧАСНИКИ несуть відповідальність за зобов'язаннями ТОВАРИСТВА тільки у межах своїх вкладів до Статутного Фонду, у тому числі недовнесених.

5.10.Товариству можуть належати будівлі, споруди, приміщення, земельні ділянки, машини, устаткування, транспортні засоби, цінні папери, інформація, наукові, конструкторські, технологічні розробки, інше майно та права на майно, в тому числі права на інтелектуальну власність.

5.11. Товариство має право продавати, передавати іншим підприємствам, установам, організаціям, обмінювати, передавати в аренду, надавати безкоштовно в тимчасове користування або в позику належні йому будинки, споруди, приміщення, устаткування, транспортні засоби, інвентар, сировину та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу.

5.12.УЧАСНИКИ не мають відособлених прав на окремі об'єкти, що входять до складу майна ТОВАРИСТВА, в тому числі і на об'єкти, внесені у вигляді вкладу.

5.13. Ризик раптової загибелі або пошкодження майна, що є власністю ТОВАРИСТВА або переданого йому у користування, несе ТОВАРИСТВО.

5.14. Основним узагальненим показником фінансових результатів господарської діяльності ТОВАРИСТВА є прибуток. Прибуток утворюється із надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та інших витрат, а також витрат на оплату праці. Чистий прибуток, одержаний після покриття зазначених витрат, а також розрахунків з кредиторами та бюджетом, залишаються у повному розпорядженні ТОВАРИСТВА.

5.15. ТОВАРИСТВО створює Резервний Фонд у розмірі 25 ( двадцять п'ять ) відсотків Статутного Фонду. Резервний фонд формується за рахунок щорічних відрахувань від суми чистого прибутку до досягнення фондом зазначеного розміру. Сума щорічних відрахувань у резервний фонд складає не менше 5 ( п'яти ) відсотків чистого прибутку ТОВАРИСТВА.

5.16.ТОВАРИСТВО формує також інші фонди, які необхідні для його діяльності, в тому числі фонд розвитку виробництва, фонд соціального розвитку, фонд оплати праці, фонд матеріального стимулювання та інші. Порядок створення та використання фондів ТОВАРИСТВА визначається Зборами УЧАСНИКІВ.

5.17. Прибутком Товариства після сплати податків в державний бюджет та інших обов’язкових відрахувань згідно з чинним законодавством самостійно розпоряджається Товариство-збори учасників та уповноважені ними органи.

5.18.ТОВАРИСТВО сплачує податки до бюджету згідно з діючим податковим законодавством.

5.19.ТОВАРИСТВО здійснює бухгалтерській облік наслідків своєї роботи, веде статистичну звітність і несе відповідальність за її достовірність.

5.20.Перевірки та ревізії фінансової і господарської діяльності ТОВАРИСТВА здійснюються державними податковими органами, іншими державними органами у межах їхньої компетенції та незалежними аудиторськими організаціями. Ревізії та перевірки не повинні порушувати нормального розпорядку роботи ТОВАРИСТВА.