Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ ризик 2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Індивідуальна робота 2. Моделювання виробничого ризику на основі теорії ігор

Мета роботи: обґрунтування доцільності переходу підприємства на виробництво нового виду продукції на основі моделювання оптимального ризику.

В ході виконання роботи необхідно вирішити наступні завдання:

  1. ідентифікувати інформаційну ситуацію та обрати відповідні критерії вибору альтернативного варіанту;

  2. отримати автоматизовані розрахунки оптимального варіанту та дати їм аналітичну оцінку;

  3. обрати стратегію переходу на виробництво нового виду продукції (визначити оптимальний обсяг виробництва) з урахуванням власного ставлення до ризику.

Індивідуальні завдання для виконання даної роботи містяться в дод.В та обираються згідно з номером в академічному журналі обліку студентів.

При виконанні роботи необхідно користуватися програмою із ППП Ехсеl “Вибір стратегії підприємства з урахуванням ризику”.

Правила користування комп’ютерною програмою “Вибір стратегії підприємства з урахуванням ризику” наведені у частині 2 Методичних вказівок щодо використання ЕОМ в курсових і дипломних роботах для студентів спеціальності „Економіка підприємства” всіх форм навчання.

Результатом виконання цієї індивідуальної роботи є підготовка звіту за такою структурою:

  1. формулюється мета та завдання роботи;

2) стисло викладається методологія моделювання ризику на основі теорії ігор;

3) подаються результати аналітичної роботи у вигляді схем та таблиць;

  1. формулюються висновки;

  2. наводяться використана література та додатки.

Звіт оформлюється у вигляді окремо зброшурованої роботи обсягом 5-7 сторінок. Робота має бути виконана на ПК з використанням текстового редактору Word.

Критерії поточного оцінювання знань студентів з дисципліни „Ризикологія”

Критерії поточного оцінювання знань студентів денної форми навчання враховують:

1. Пізнавальну активність студентів в процесі навчання – до 30 балів:

1.1. Відвідування практичних занять – до 10 балів;

1.2. Якість підготовки до практичних занять – до 20 балів (в т.ч.презентація результатів ділової гри – до 5 балів).

Диференціація балів в межах вищенаведених критеріїв оцінювання знань здійснюється пропорційно фактичної кількості відвіданих практичних занять та середнього балу успішності.

2. Виконання модульних завдань – до 30 балів:

2.1. Індивідуальна робота на тему “Вибір інвестиційної альтернативи на основі якісного та кількісного аналізу ступеня її ризикованості ”- до 15 балів;

    1. Індивідуальна робота на тему “Моделювання виробничого ризику на основі теорії ігор” – до 15 балів.

Максимальна оцінка за виконання кожної індивідуальної роботи становить 15 балів, з яких 10 – визначається змістом роботи, а 5 - своєчасним захистом роботи. 10 балів студент отримує, якщо звіт про виконану роботу відповідає методичним вимогам, аналіз є достатнім, висновки обґрунтованими і студент давав вичерпні відповіді на поставлені під час захисту звіту питання. 6 балів виставляється у випадку, якщо звіт з індивідуальної роботи відповідає наведеним вище вимогам, але студент не давав правильних та вичерпних відповідей на поставлені викладачем питання під час захисту звіту. 0 балів виставляється тоді, коли студент не може пояснити представлений матеріал. Така робота має пройти повторний захист, але успішний її захист не дає підстави студенту отримати більше 4 балів. Оцінка 5 балів за своєчасне виконання та оформлення роботи виставляється у випадку, коли робота захищається у визначений викладачем термін, має належне оформлення (акуратно зброшурована, відповідає загальним правилам оформлення дипломних та курсових робіт). Якщо робота виконана і захищена після встановленого терміну, студент отримує 0 балів.