Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ СМ individ дв магістри 2011.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Криворізький економічний інститут

Навчальні завдання та методичні вказівки

до проведення індивідуальної роботи з дисципліни "Страховий менеджмент" для студентів спеціальності 8.508. “Фінанси і кредит” денної форми навчання

Розглянуто та затверджено

на засіданні кафедри

Протокол № ____ від _______р.

Кривий Ріг кеі

2011

Навчальні завдання та методичні вказівки для проведення індивідуальної роботи з дисципліни “Страховий менеджмент" для студентів спеціальності 8.508 “Фінанси і кредит” денної форми навчання – Кривий Ріг: КЕІ, 2011. – 9 с.

Укладачі: А.А. Супрун , к.е.н., доцент

Н. В. Супрун, асистент

Рецензент: М.М. Садовенко, к.е.н., доцент

Навчальні завдання та методичні вказівки для проведення індивідуальної роботи з дисципліни “Страховий менеджмент" для студентів спеціальності 8.508 “Фінанси і кредит” денної форми навчання розроблено у повній відповідності з програмою курсу. В методичній розробці викладені матеріали щодо оцінки фінансового стану страхової компанії, форм і методів досягнення стійкої платоспроможності страхової компанії, проведення зовнішнього аналізу фінансової звітності страхової компанії, надання рекомендацій щодо удосконалення управління фінансовими процесами в страховій компанії.

ВСТУП

З розвитком ринкових відносин, активізацією підприємництва збільшується кількість ризиків. Одночасно зменшується роль держави у відшкодуванні збитків, за­подіяних надзвичайними обставинами, що пояснюється стійким поширенням приватних та колективних форм власності в господарюванні. Саме тому страхування, як універсальна та ефективна форма захисту майнових інтересів юридичних та фізичних осіб виступає на перше місце в забезпеченні стабільності суспільних процесів на сучасному етапі. Страховий ринок України впродовж останніх років зростає швидкими темпами. Збільшується кількість страхових послуг, які пропонуються на ньому. Відбувається зростання обсягів як обов’язкового так і добровільного страхування. Тому достатньо актуальною стає проблема підвищення платоспроможності і фінансової стійкості страхових компаній. Майбутні фахівці з фінансів повинні мати навички оцінки фінансового стану страхових компаній, розуміти фінансові процеси, що відбуваються в них для того щоб мати можливість працювати фінансовими менеджерами страховиків або обирати страхову компанію для захисту від ризиків підприємств.

Якщо предметом курсу “Страховий менеджмент” є управління ресурсами страхової компанії в цілому, то виконання індивідуальної роботи передбачає глибоке вивчення управління фінансовими ресурсами страховика. Індивідуальні завдання самостійно виконуються студентом (при консультуванні викладача) з метою поглиблення теоретичних знань.

Мета даної методичної розробки - забезпечити викладачів та студентів завданнями для вико­нання індивідуальної роботи та необхідним для цього матеріалом. Матеріали наведені в методичних вказівках містять завдання і алгоритми розрахунків для їх виконання. За підсумками проведених розрахунків студенти повинні сформувати висновки про стан фінансів конкретної компанії і розробити напрямки поліпшення її фінансового стану, що сприятиме підвищенню рівня самостійності при прийнятті рішень майбутніми фахівцями.

Індивідуальне завдання виконується у відповідності з методичними вказівками, оформлюється у вигляді звіту який кожен студент має захистити безпосередньо викладачеві. Навчальний план університету передбачає виконання студентами денної форми навчання спеціальності 8.508 з курсу “Страховий менеджмент” індивідуальної роботи в обсязі 36 годин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]