Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЕДАГОГ_ЧНА ПРАКТИКА 8.010104 МАГ_СТР.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
286.21 Кб
Скачать

4. Зміст практики

Ознайомлення з базою практики, аналіз науково-методичної бази викладацької діяльності кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні.

Загальне ознайомлення з діяльністю кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні, її кадровим складом, посадовими обов’язками співробітників, планами роботи, основною документацією. Вивчення правил внутрішнього трудового розпорядку і режиму роботи кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні. Формування уявлень про сутність викладацької роботи у вищому навчальному закладі. Ознайомлення із сучасним рівнем педагогічної діяльності у вищому навчальному закладі. Вивчення навчальних і робочих програм навчальних дисциплін, що викладаються кафедрою комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні ІОІПТ.

Участь у викладацькій діяльності кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні; участь у виховній роботі зі студентами.

Ознайомлення з конкретними темами лекційних і семінарських занять навчальних дисциплін, закріплених за кафедрою, що викладаються в поточному семестрі. Відвідування занять викладачів кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні. Підготовка планів-конспектів і проведення двох лекційних занять. Підготовка планів-конспектів і проведення двох лабораторних або практичних занять. Опанування передовими технологіями викладацької діяльності. Формування і розвиток навичок педагогічного спілкування з викладачами та студентами. Керівництво навчальною діяльністю студентського колективу; формування вмінь професійно реагувати на зміну обставин, самостійно приймати рішення і бути за них відповідальним.

Розробка сценарію і реалізація виховного заходу. Застосування різних видів, форм і ефективних методів виховної роботи зі студентами. Вивчення психологічного клімату у студентському колективі, індивідуальних психологічних особливостей окремих студентів.

Аналіз ефективності викладацької діяльності.

Можливе залучення студентів-практикантів до різних форм контролю знань студентів. Участь у засіданнях кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні з аналізу ефективності навчально-виховної діяльності. Розробка і подання керівництву кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні своїх пропозицій щодо підвищення ефективності навчально-виховної роботи кафедри і всього структурного підрозділу.

5. Індивідуальні завдання

Індивідуальні завдання для студентів-практикантів розробляються кафедрою комп’ютерних технологій в упроавлінні та навчанні виходячи з актуальності теми викладання професійно орієнтованих дисциплін. При цьому враховуються особливості студентів та їх уподобання. Індивідуальні завдання для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “магістр”, повинні бути доволі складними, передбачати творчий, пошуковий підхід. Це може бути, наприклад, розробка детального сценарію нетрадиційного заняття — диспуту, сюжетно-рольової гри, колоквіуму тощо. Важливо, щоб протягом практики відбулась апробація розробленого сценарію і було виявлено, наскільки доцільно розраховано час на окремі структурні елементи, ефективність використаної методики, сформованість вмінь та навичок студента-практиканта. Індивідуальне завдання може також передбачати розробку студентом певної науково-методичної теми.

Індивідуальні завдання:

  • ознайомитись з планом навчально-виховної роботи Інституту освітніх інженерно-педагогічних технологій;

  • ознайомитись з типовою та робочою програмами комп’ютерних дисциплін; навчально-методичним обладнанням з метою використання на власних відкритих заняттях;

  • ознайомитись з планом роботи викладача відповідної кафедри (протягом 1-го тижня);

  • вивчити рівень знань, умінь та навичок з дисципліни студентів групи, де планується проведення відкритих занять, шляхом аналізу академічного журналу, індивідуальних планів студентів, спостережень при відвідуванні занять з дисципліни (до кінця 2-го тижня);

  • розробити план-графік проведення відкритих занять на період практики;

  • розробити розгорнуті плани-конспекти лекційних, семінарських або лабораторних занять, що планується провести; підготувати необхідний для цього дидактичний матеріал, наочні посібники, технічні засоби навчання;

  • самостійно провести не менше 2 навчальних занять;

  • взяти участь у підсумковій конференції, підготувати необхідну звітну документацію та надати керівнику практики не пізніше 2-3 днів після її закінчення.