Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МР курсовой.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
517.63 Кб
Скачать

1. Структура курсового проекту

Важливим етапом підготовки курсової проекту є складання плану. План роботи відображає, наскільки глибоко студент вивчив літературу, засвоїв необхідний матеріал, зумів вибрати головне, істотне. Вміло складений план допомагає студенту правильно сформулювати структуру роботи, визначити послідовність її викладу, розкрити зміст теми, виявити наукову і практичну цінність роботи. План повинен бути послідовним, відбивати основну ідею роботи. Назви глав і параграфів повинні бути короткими, але відбивати сутність того, що необхідно викласти. Розміщувати питання плану слід послідовно, без повторень із логічним переходом від одного розділу до іншого.

Курсовий проект повинен включати в себе розрахунково-пояснювальну записку виконану в відповідності з даними методичними вказівками.

Пояснювальна записка повинна включати наступні розділи:

Вступ.

1. Вибір та обгрунтування схеми технологічного плану ткацтва

2. Перемотування ниток

3. Снування ниток

4. Шліхтування ниток

5. Пробирання і прив’язування ниток

6. Перемотування утоку

7. Волого-теплова обробка утокових ниток

Висновки.

Список літератури.

2. Методика виконання Курсового проекту

1. Вибір та обгрунтування схеми технологічного плану ткацтва

В даному курсовому проекті необхідно навести схему технологічного плану підготовки ниток до ткацтва для заданого артикула тканини і надати її короткий опис.

Обраний технологічний план ткацтва повинен забезпечувати випуск тканин високої якості з необхідними споживацькими властивостями при найбільш ефективному протіканні технологічних процесів. План ткацтва представляється у вигляді схеми.

Для визначення кількості і послідовності технологічних операцій необхідно враховувати форму вхідних прядильних пакувань, лінійну щільність ниток, вид волокна, систему прядіння, фізико-механічні властивості ниток основи і утоку. Кількість переходів технологічного процесу повинна бути мінімальною і забезпечувати потоковість виробництва, високу продуктивність праці і обладнання, мінімальну кількість відходів ниток і можливість впровадження комплексної механізації та автоматизації ткацького виробництва.

Опис технологічного плану ткацтва необхідно починати з процесу зберігання ниток на складі з характеристикою прядильних пакувань і всіх операцій , які здійснюються із сировиною на складі.

При короткому обґрунтуванні кожного технологічного переходу доводиться необхідність його здійснення, розкривається його мета і сутність, указується вид вхідних і вихідних напівфабрикатів, змінення фізико-механічних властивостей ниток після кожного переходу.

Вибір технологічного обладнання здійснюється виходячи з вимог технологічного процесу ткацтва, особливостей переробки ниток і виготовлення тканин, технічної характеристики самого обладнання. Рівень і значення технічних параметрів приймається на основі науково обґрунтованих теоретичних розрахунків з довідкової літератури, а також відомостей, які отримані при проходженні переддипломної практики.

Прийняте до встановлення обладнання повинне забезпечувати:

  • високу продуктивність праці і обладнання;

  • найбільшу продуктивність з одиниці площі будівлі;

  • високу якість продукту;

  • найменшу кількість угарів;

  • можливість застосування великих за розмірами пакувань;

  • збереження властивостей ниток;

  • можливість застосування комплексної механізації і автоматизації виробництва.

Для обраного технологічного обладнання приводяться технічні характеристики, які беруться з паспортів на обладнання, в галузевих довідниках. При цьому вказують характерні технологічні і конструктивні особливості обраної машини або верстата.