Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МР ККР спецкурс укр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
59.35 Mб
Скачать

20

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА «ДИЗАЙН»

Рег. № __________________

Методичні рекомендації до виконання курсового проектування з дисципліни спецкурс

для студентів

напрямок підготовки 020207

галузь знань 0202

факультету

4 курсу

Дизайн

Мистецтво

Кібернетика

Херсон 2008

Методичні рекомендації до виконання курсового проектування з дисципліни СПЕЦКУРС / Сорохан Г.О., - Херсон. ХНТУ. 2008.- с.

Рецензент: доцент Крижановський В.М.

Затверджено

на засіданні кафедри дизайну

протокол № 5 від 31.01.08 р.

Зав. кафедри О.В.Чепелюк

_________________________

Відповідальний за випуск - О.В. Чепелюк, доцент

ВСТУП

Прискорення науково-технічного прогресу й ріст ефективності виробництва невіддільні від значного поліпшення якості промислової продукції. З погляду кількісного і якісного збереження продукції промислового виробництва впакування відіграє значну роль у сучасному виробництві й споживанні. Як об'єкт графічного дизайну впакування є одним з найважливіших ланок у системі торговельної реклами. Упакування служить найважливішим посередником між виробником і споживачем, тому що є зримим і перманентним носієм інформації, де б і коли б не продавався товар.

При сучасних формах торгівлі (самообслуговування, продаж товарів по зразках) упакування відіграє особливу роль, ставши «безмовним» продавцем. Інформативність стала основний комунікативною функцією впакування. Всіма візуальними способами (словесно, за допомогою зображення, символами, кольори, форми й т.п.) вона повинна інформувати споживача про свій уміст, про якість, про ціну, про строки придатності продукту, про виробника. Внаслідок складності й відповідальності завдань дизайнера в проектуванні впакування вивчення відповідної дисципліни на факультеті Дизайну приділяється увага.

Курсова робота

Позначка курсової роботи: розробка комплексу подарунково-сувенірного впакування. Тематика курсової роботи підбирається індивідуально студентом, це може бути: комплекс упакування для ювелірних виробів, парфюмов, святкове тематичне впакування або сувенірне.

Завдання: зрозуміти специфіку подарунково-сувенірного впакування, яка зв'язана з характером вживання товару. Зробити оригінальну авторську розробку конструкції впакування і яскравий візуальний образ пакувального комплексу.

Таблиця 5

Графік виконання курсової роботи

Вид навчання

№ тижня з початку навчального року

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Курсова робота

20%

50%

80%

100%

Захист роботи