Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Моя курсовая (Восстановлен).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
140.3 Кб
Скачать

1.2. Нормативно правові засади організації обліку фінансових результатів

Облік фінансових результатів регулюється Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 3 «Звіт про фінансові результати», затвердженим Управлінням методології бухгалтерського обліку.

Цим Положенням (стандартом) визначаються зміст і форма Звіту про фінансові результати, а також загальні вимоги до розкриття його статей.

Норми стандарту стосуються звітів про фінансові результати підприємств, організацій та інших юридичних осіб усіх форм власності (крім банків і бюджетних установ).

В П(С)БУ 3 розкриваються поняття витрат, власного капіталу, доходів, збитків, видів діяльності та прибутку; вказані основні умови визнання доходів і витрат, визначення прибутку та збитку за звітний період, а також розкривається зміст статей Звіту та метод їх розрахунку; визначається зміст другого розділу Звіту про фінансові результати «Елементи операційних витрат» та третього розділу «Розрахунок показників прибутковості акцій » з конкретизацією усіх його статей. Також у додатку приводиться Форма Звіту про фінансові результати.

Звіт складається у тисячах гривень без десяткових знаків, окрім розділу 3«Розрахунок показників прибутковості акцій», грошові показники якого наводяться в гривнях з копійками. [7]

2. Організація обліку фінансових результатів діяльності сфг «лотос»

2.1 Організаційно – економічна характеристика підприємства

2.1.1 Природно-кліматичні умови та коротка історія утворення

Сільськогосподарське фермерське господарство «Лотос» знаходиться в південно-східній частині Луганської області, а саме в Старобільському районі, с. Вишневе. Бухгалтерія СФГ «Лотос» знаходиться за адресою м. Старобільськ, пл. Товарна, 25.

Господарство було засноване в 2001 році в с. Вишневе, Старобільського району. Зареєстроване СФГ «Лотос» в Старобільській Райдержадміністрації 6 березня 2001 року. Засновником і Головою СФГ «Лотос» став Руденко Іван Іванович. Спочатку він мав тільки 50 га отриманої від Сільської Ради с. Вишневе землі, а потім були залучені землі пайщиків Караяшничанської Сільської ради. Поступово кількість пайщиків збільшувалась і зараз СФГ «Лотос» об'єднує землі пайщиків двох Сільрад: Вишневої та Караяшничанської.

В теперішній час господарство займає земельні ділянки площею 67 804 га. Відстань до районного центру становить 35 км, до обласного центру - 135 км. Зв’язок з обласним центром відбувається по автомагістралі Старобільськ-Луганськ та Донецькою залізничною дорогою.

Для зони, в якій розміщене СФГ «Лотос» характерні екстремальні кліматичні умови. Оптимальна середньорічна температура + 12, найтепліший місяць – липень ( +35), найхолодніший – січень (-18, -20 градусів). В середньому за рік випадає до 500 мм осадків, протягом року вони розподіляються нерівномірно. Такі фактори як висока літня температура та інколи надмірна вологість, приводять до того, що нерідко трапляється самозапалення зерна. Також, прослідковуються різкі перепади температури, засушливі періоди з сильними вітрами в весняно-літні періоди, що призводить до суховіїв, які негативно впливають на родючу поверхню грунту, як наслідок, спостерігається заниження урожаю зернових культур. Негативного наслідку завдають ранні осінні і пізні весняні заморозки, часті зимові відлиги і значні перепади температури повітря.

Стосовно ґрунтів, можна відмітити наступне, що в нашому регіоні переважають видозмінені варіанти чорнозему з різним вмістом гумусового горизонту, щільність якого 50-60 мм. Це свідчить про можливість вирощування зернових культур.

Крім того, наш район, в якому безпосередньо розміщене СФГ «Лотос», в достатній мірі забезпечений водними ресурсами. По його території протікають річки Біла та Айдар.