Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН В.2.3-18~2007.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
1.63 Mб
Скачать

12.5 Теплопостачання, опалювання і вентилювання

12.5.1 Теплопостачання депо й ремонтних майстерень треба проектувати з урахуванням:

  • необхідності опалювання виробничих, допоміжних і складських приміщень в опалювальний період;

  • забезпечення теплом виробничих споживачів і систем гарячого водопостачання протягом усього року.

  1. Опалювання і вентилювання депо, ремонтних майстерень треба проектувати відповідно до СНиП 2.04.05, а розрахункову температуру повітря в холодний період у приміщеннях депо треба приймати відповідно до таблиці 12.6.

  2. У приміщеннях мийно-прибирального, технічних оглядів, діагностичного відділень і в цеху ремонтів треба передбачати повітряне опалювання, об'єднане з вентилюванням. У неробочий час у цих приміщеннях для підтримки температури вище 5° повинно бути передбачене чергове опалю-­ вання.

12.5.4. Тривалість обігрівання транспортного засобу, що в'їжджає у приміщення, треба приймати З год. Витрати тепла на обігрівання транспортного засобу треба приймати: упродовж першої години -50 %, другої - 30 % і третьої - 20 % від загальних витрат тепла на обігрівання.

54

ДБН В.2.3-18:2007

Таблиця 12.6 - Температура в приміщеннях

Назва цеху, дільниці, що розташовані в приміщенні

Группа вироб­ничих процесів

Розрахун­кова тем­пература повітря, °С

Майстерня ремонту кас, радіотехнічна, контора цеху технічного обслуговування, контора цеху ремонтів та диспетчера з ремонту. Інструментальна та інструмен­тально-роздавальна комора. Приміщення для водіїв спецавтомобілів. Кабінет начальника збору виручки. Квиткова каса. Касетна. Приміщення для підрахунку, сортування грошей та інкасаторів. Контрольна та прохідна

1

19

Мийно-прибиральне, електротехнічне, електроапаратне відділення, майстерні цеху технічного обслуговування, оливо-роздавальна та комора мастильних матеріалів

IIа

17

Центральний або індивідуальний тепловий пункт

IIа

23

Дільниці діагностування, технічного обслуговування, ремонтів рухомого складу. Дільниці ремонту систем та агрегатів, а саме: акумуляторна, кузовна, мийно-дефектовочна, розбиральна, столярна, оббивальна, слюсарно-кузовна, слюсар­но-складальна, пневматична, редукторна, електротехнічна, малярна (утому числі пост підготовки, фарбування і сушіння рухомого складу), для приготування фарб, ремонту струмоприймачів, просочування, сушіння й фарбування деталей, коваль­сько-ресорна, електрозварювальна, механічна, токарна, шиномонтажна. Випро­бувальна станція. Майстерні головного механіка. Дільниця технічного обслуго­вування спецавтомобілів

IIб

15

Компресорна

IIб

21

Вулканізаційна дільниця, склад газових балонів

III

13

Комори цехів технічного обслуговування та ремонтів. Комори інвентарю для при­бирання, приміщення для прибиральниць, зберігання лаків та фарб. Проміжна комора. Головна комора. Комора для інструменту водіїв спецавтомобілів та ко­мора для діагностичного обладнання. Туалети

-

16

Комора коліс та гуми

-

8

Приміщення для відпочинку малярів

-

20

Бункерна. Станція очищення промислових стоків. Станція автоматитчного поже- жогасіння. Вентиляційні камери (припливні та витяжні). Насосна

-

5

Трансформаторна підстанція. Електрощитова

-

Згідно з вимогами до облад­нання, які регламен­товані його виробником

  1. Подавання припливного повітря у виробничі приміщення депо й ремонтних майстерень треба передбачати безпосередньо в робочу зону.

  2. Видалення повітря треба передбачати з верхньої зони виробничого приміщення.

  3. Зовнішні ворота виробничого корпусу підприємства, де виконують огляд та миття рухомого складу, треба обладнувати повітряно-тепловими завісами.

  4. В акумуляторному відділенні, крім місцевого примусового вентилювання, треба перед-­ бачати природне витяжне вентилювання з верхньої зони приміщення.

Подавання припливного повітря в акумуляторну треба передбачати безпосередньо в нижню зону, а у випадку подавання повітря із суміжних приміщень - через грати в нижній частині дверей.

Опалювання акумуляторного відділення треба передбачати переважно калориферами, які по­винні бути розташовані поза акумуляторним приміщенням. Калорифери повинні подавати тепле повітря у припливний канал. У приміщеннях, де розташовані калорифери, може бути передбачена парове чи водяне опалювання (без фланців і вентилів).

55