Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН В.2.3-18~2007.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
1.63 Mб
Скачать

8.7 Анкерування та пристрої компенсації натягу проводів

8.7.1 Анкерування треба передбачати в місцях:

  • початку і закінчення контактних ліній;

  • злиття і розгалуження контактних ліній на стрілочних вузлах;

  • розподілу підвіски на незалежні анкерні ділянки;

  • зміни натягу і перерізу контактних проводів.

37

ДБН В.2.3-18:2007

8.7.2 За умови забезпечення рівності натягів можна взаємно анкерувати такі пристрої контактної мережі:

  • поздовжні несучі троси ланцюгової підвіски і контактних проводів;

  • східні і керовані стрілочні вузли тролейбусних ліній;

  • стрілочні вузли і контактні проводи тролейбусних ліній;

  • стрілочні вузли і поздовжні несучі троси ланцюгової підвіски тролейбусних ліній.

  1. У разі застосування під інженерними спорудами жорсткої підвіски в місцях входу контактних проводів у споруди, а також на виходах з них треба передбачати дублююче анкерування на несучу конструкцію споруди.

  2. Довжину анкерних ділянок трамвайної ліній приймають із розрахунку 700 м на один ком­ пенсатор.

Коливання натягу контактного проводу в межах анкерної ділянки не повинно перевищувати ±15 % від нормативного значення натягу.

8.7.5 У напівкомпенсованій і компенсованій контактних підвісках у середині анкерної ділянки з двосторонньою компенсацією необхідно передбачати вузол середнього анкерування контактного проводу.

У місці розміщення середнього анкерування контактного проводу треба виконати двостороннє анкерування поздовжнього несучого троса.

Натяг контактних проводів по обидва боки середнього анкерування не повинен відрізнятися один від одного більше ніж на 5%.

8.7.6 У напівкомпенсованій і компенсованій контактних підвісках тролейбусних ліній вузол пере­- хрещення з трамвайною лінією треба розміщувати не далі ніж за 50 м від вузла середнього анке­- рування контактного проводу або на початку анкерної ділянки, де має місце мінімальне поздовжнє переміщення контактного проводу тролейбуса.

8.7.7 Блоки вантажних компенсаторів повинні мати вальниці кочення та бути армовані гнучким сталевим канатом, який відповідає вимогам ГОСТ 3064.

Під час розміщення вантажів компенсаторів зовні опор треба застосовувати огорожі вантажів, а також обмежувачі їх переміщення в поперечних напрямках.

  1. Сезонно-регулюючі пристрої в некомпенсованих контактних підвісках треба розташовувати на відстані від 300 м до 500 м. Сезонно-регулюючі пристрої необхідно розміщувати на відстані не менше ніж 200 м від поворотних кілець, вузлів перехрещень трамвайних і тролейбусних ліній та місць розташування жорстких контактних підвісок.

  2. Під час анкерування контактних проводів на кривих ділянках треба забезпечити кут не більше ніж 30° між анкером та дотичною до кривої.