Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН В.2.3-18~2007.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
1.63 Mб
Скачать

8.4 Підвісна арматура та спеціальні частини контактної мережі

8.4.1 Підвісна і фіксуюча арматура та пристрої, а також спеціальні частини контактної мережі трамвая і тролейбуса повинні забезпечувати плавний і безударний прохід контактної вставки струмо­приймача по контактному проводу.

33

ДБН В.2.3-18:2007

  1. У конструкціях спеціальних частин і пристроїв треба забезпечити ізоляцію між проводами трамвая і тролейбуса, а також між проводами плюсової та мінусовї полярності тролейбуса. Ця ізоляція повинна бути розрахована на випробувальну напругу 5 кВ.

  2. Зниження рівня ходової поверхні елементів пристроїв і спеціальних частин контактної мережі відносно рівня контактного проводу повинно бути з ухилом не більше ніж 0,02 %о. Арматура контактної мережі повинна відповідати ГОСТ 23476, а пристрої і спеціальні частини контактної мережі - технічним умовам підприємств-виробників.

  3. Під час трасування контактних ліній кути перехрещень і злиття (розбіжність) контактних ліній повинні відповідати діапазону допустимих кутів конструкцій спеціальних частин контактної мережі.

Конструкція кріплення перехрещень трамвайних і тролейбусних ліній повинна забезпечувати просторове положення перехрещення в площині, паралельній площині трамвайної колії.

Не допускається злом контактного проводу на прямих ділянках в горизонтальній площині на спеціальних частинах конструкцій.

8.4.5 Спецчастини контактної мережі треба встановлювати на ділянках з ухилами не більше ніж 20 %о.

Можна встановлювати спеціальні частини контактної мережі з ізольованими ходовими еле­ментами на поздовжніх ухилах траси, які не більше:

  • 30 %о для перехрещення тролейбусних ліній, трамвайної і тролейбусної лінії та керованих стрілочних вузлів;

  • 40 %о для секційних ізоляторів, східних стрілочних вузлів.

  1. На підйомах треба передбачати таку конструкцію перехрещення, яка забезпечує рух у тяговому режимі.

  2. Конструкції перехрещень ліній трамвая і тролейбуса повинні забезпечувати проходження перехрещення тролейбусом у тяговому режимі, а трамваєм - у режимі вибігу.

  3. На криволінійних ділянках трамвайних ліній з радіусом менше ніж 70 м чи при сполученні підйому з кривою ділянкою колії треба застосовувати конструкції перехрещень трамвайних і тро-­ лейбусних контактних мереж, які забезпечують проходження трамваїв у тяговому режимі, а тро-­ лейбусів - без тягового режиму.

8.4.9 Відстань між конструкціями перехрещень тролейбусних ліній з ізольованими ходовими елементами повинна бути більше ніж 5 м.

  1. Ізольовані ходові елементи спеціальних частин контактної мережі повинні мати пристрої для гасіння дуги.

  2. Тролейбусні автоматичні стрілочні вузли треба встановлювати перед перехрестями і пішо-­ хідними доріжками.

Східні стрілочні вузли мають розміщуватися після перехресть і пішохідних доріжок на відстані не менше ніж 8 м.