Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MDZ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
820.22 Кб
Скачать

Методирекомендації щодо написання реферату

Ефективною формою організації самостійної роботи студентів є написання рефератів. Ця форма роботи передбачає дослідження основних проблемних питань курсу „Психологія”.

Необхідно пам’ятати, що реферат – це стисле викладення основних положень книг, статей з конкретної проблеми. Завдання студентів полягає у вивченні та висвітленні поглядів, ідей різних авторів, у визначенні спільного, що поєднує позиції цих авторів, а також відмінностей, властивих різним науковим напрямам. При цьому реферат має включати й власну позицію студента, його коментар і висновок.

Дослідження, підготовлені студентами, заслуховують і обговорюють на семінарських заняттях. Оцінку за реферат виставляють на семінарі. Її враховують під час підсумкового контролю. Усі реферати мають відповідати єдиним вимогам.

1. Реферат має бути написано від руки чітким, розбірливим почерком.

2. Конкретний зміст реферату, його структура визначається студентом разом із викладачем. Як правило, реферат має таку структуру:

  • вступ, де обґрунтовують вибір теми реферату, її актуальність, формулюють основну мету і завдання дослідження;

  • основна частина, яка складається з двох або трьох основних розділів. Вони висвітлюють загальні, теоретичні та методичні питання. Основні розділи можуть ділитися на параграфи, в яких розкривають конкретний матеріал, що має практичне значення. Кожний параграф і розділ має закінчуватися висновком;

  • висновки – заключна, узагальнююча частина реферату, де стисло підбивають підсумки дослідження;

  • текстова частина реферату завершується списком літератури, де найменування використаних монографій, посібників і статей розташовано в алфавітному порядку першої літери прізвища автора;

  • у додатках, що надають наприкінці реферату, наводять таблиці, ілюстрації та інші допоміжні матеріали.

  1. Реферат починається з титульної сторінки, що оформлюють таким чином:

Міністерство освіти і науки України

Кременчуцький державний політехнічний університет

імені Михайла Остроградського

кафедра соціально-політичних наук

Назва реферату

Виконав студент групи

Кременчук 2008

4. Вступ, основні розділи, висновки починають з нової сторінки. Заголовки основних розділів слід розміщувати посередині рядка і писати великими літерами без крапки наприкінці й не підкреслюючи. Перенесення слів у заголовку не допускається. Відстань між заголовком і наступним рядком має дорівнювати пропущеному рядку.

5. Текст розміщується на сторінці, обмеженій полями: ліве – 20 мм, праве-20мм, верхнє та нижнє – 20 мм. Сторінки нумерують в правому верхньому кутку арабськими цифрами без крапки наприкінці, додержуючись наскрізної нумерації. Першою сторінкою є титульна сторінка, на ній номер не проставляють. Посилання на автора цитати та книги містяться у тексті у квадратних дужках. Наприклад, /2, С.35-36/. Це означає, що дане видання у списку літератури за порядковим номером – 2. 35-36 – номери сторінок, звідки взято цитату.

6. Оцінка реферату враховує ступінь розкриття теми, обсяг залученої літератури, змістовність викладення фактів, логічність аргументів, послідовність дослідження, рівень самостійності міркувань. Важливо, щоб роботу було написано відповідно до теми, а її параграфи повністю розкривали проблему дослідження. Також ураховують мовленнєве оформлення та відповідність змісту орфографічним і пунктуаційним нормам українського правопису.

Методичні вказівки щодо семінарських занять і самостійної роботи з навчальної дисципліни “Психологія” - для студентів денної та заочної форм навчання зі спеціальностей: 6.020100 - „Документознавство та інформаційна діяльність”, 6.080200 - „Інформатика”, 6.090200 - „Обладнання для обробки матеріалів тиском”

Укладач к. пед.н., доц. Л.В. Герасименко

Відповідальний за випуск зав. кафедри СПН С.Я. Фарина

Підп. до др._______________.Формат 60х84 1/16. Папір тип. Друк ризографія.

Ум. друк. арк.________. Наклад_______ прим. Зам. №_______. Безкоштовно.

Видавничий відділ КДПУ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]