Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ессе.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.07.2019
Размер:
567.3 Кб
Скачать

23

. Севастополь

AutoShape 2

ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ

Голова організаційного комітету:

С

Збірник матеріалів

Літньої школи

Для студентів-переможців Всеукраїнських олімпіад та Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2010/2011 н.Р.

25 липня - 6 серпня 2011 р. 

М. Севастополь

мовженко Тамара Степанівна

Ректор Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ), д.е.н., професор

Заступники голови:

Кузнєцова Анжела Ярославівна

Проректор Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ), д.е.н., професор

Школьник Інна Олександрівна

Проректор ДВНЗ «Українська академія банківської справи Національного банку України», д.е.н., професор

Огієнко Валерій Іванович

Директор Севастопольського інституту банківської справи ДВНЗ «Українська академія банківської справи Національного банку України»

Члени організаційного комітету

ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ

Голова організаційного комітету:

Смовженко Тамара Степанівна

ПЕРЕДМОВА

Наука завжди відіграє фундаментальне значення у житті суспільства, оскільки за своєю природою є безумовним двигуном прогресу. А серед нагальних завдань забезпечення розвитку самої науки є створення умов для підтримки наступності поколінь розвитку  наукових  шкіл  і напрямків. Тому успішне функціонування кожного вищого навчального закладу як осередку інтеграції науки та освіти безпосередньо пов'язане із удосконаленням системи мотивації студентів до здійснення науково-дослідної роботи.

Університет банківської справи Національного банку України (м. Київ) успішно використовує дієві форми заохочення наукової творчості студентів, такі як: враховування результатів наукової роботи при оцінці знань; сприяння публікації студентських наукових розробок; оголошення подяк, нагородження грамотами, дипломами, грошовими преміями; надання іменних стипендій; відряджання для участі у конференціях, семінарах, конкурсах, олімпіадах різних рівнів в Україні та за кордоном. Здійснюється ефективний  відбір здібної наукової молоді для подальшого навчання у магістратурі й аспірантурі,  поповнення наукових і  педагогічних кадрів.

Цього року успішно втілилася ще одна форма заохочення студентів-науковців, а саме - літня школа для студентів-переможців Всеукраїнських олімпіад та Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2010-2011 н.р., яка проводилася за ініціативи та при безпосередній організації Університету банківської справи НБУ у рамках плану роботи науково-навчального комплексу «Економосвіта». Захід відбувся 25 липня - 6 серпня 2011 року на базі Севастопольського інституту банківської справи ДВНЗ «Українська академія банківської справи Національного банку України». В роботі літньої школи взяли участь більше 50-ти студентів-переможців наукових конкурсів та олімпіад, активістів студентських наукових товариств Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ), Української академії банківської справи Національного банку України (м. Суми), партнерів УБС НБУ по науково-навчальному комплексу «Економосвіта», зокрема, Національного університету «Львівська політехніка», Луцького національного технічного університету.

У мальовничому, багатому історичними пам’ятками місті Севастополі зібрались творчі неординарні особистості практично з усіх регіонів України. Організатори заходу мали на меті налагодити контакти для подальшої співпраці молодих науковців, що у свою чергу послужить створенню єдиного  дослідницького  та  інформаційного простору наукової  діяльності  студентів. Цій меті була підпорядкована програма роботи школи, до якої, зокрема, увійшли презентації навчальних закладів та студентських наукових товариств.

Можливість виявити науковий потенціал та обмінятись професійними думками з актуальних проблем банківництва учасники школи могли на круглому столі «Банківська система України очима молодих науковців». А завдяки командній роботі під час проведення навчального семінару-тренінгу «Теорія і практика формування наукової еліти», який відбувався в кілька етапів і передбачав напрацювання кожною командою свого розуміння поняття «наукова еліта», алгоритму її становлення та власного позиціонування у процесі формування української наукової еліти. Молоді науковці проявили не тільки науковий підхід до поставлених завдань, але й творчо використали художні, музичні та драматургічні здібності, що створило дружню, невимушену та теплу атмосферу, яка панувала упродовж усього часу проведення школи.

Виявленню основних рис та моральних засад сучасного науковця сприяв конкурс ессе «Любіть науку в собі, а не себе в науці». В збірнику матеріалів літньої школи подаємо думки учасників цього конкурсу та написаний експромтом вірш Олександра Цяпи, студента Львівського інституту банківської справи УБС НБУ, який більшістю голосів присутніх визнано кращим твором.