Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.07.2019
Размер:
818.69 Кб
Скачать

Висновки

Відкрите акціонерне товариство «Вібросепаратор» є приватним товариством.

Метою діяльності товариства є здійснення господарської діяльності та отримання прибутку.

Основним видом дiяльностi ВАТ «Вiбросепаратор» є сiльськогосподарське машинобудування.

Завод має довгу історію та розгалужену організаційну структуру.

Проаналізувавши фінансово-господарський стан ВАТ «Вібросепаратор» за 2008-2010 роки варто зазначити, що фiнансовий стан пiдприємства задовiльний, але деякi показники мають тенденцiю до погiршення. Так рентабельність статутного капіталу свідчить про те, що станом на 01.01.2011 р. на 1 грн. статутного капіталу підприємство має 1,25 грн. збитку. Пiдприємство потребує проведення негайних заходiв по збiльшенню об'ємiв реалiзацiї, вiдмови вiд зайвих i витрат, змiни цiнової полiтики. Пiдприємству не обiйтися без зовнiшнiх iнвестицiй у полiпшення стану iснуючих виробничих потужностей, оздоровленню фiнансового стану підприємства в цiлому.

На ВАТ «Вібросепаратор» працює дуже багато працівників пенсійного віку, тому потрібно розробляти заходи щодо омолодження трудового колективу підприємства. Питання невідповідності деяких працівників займаним посадам можна вирішити, відпрививш таких працівників на курси підвищення кваліфікації.

Сьогодні підприємство потребує радикального оновлення кадрів. Це мають бути молоді, амбіційні спеціалісти, які можуть швидко аналізувати мінливий ринок та пристосовуватись до нього. Кадри потребують оновлення у всіх без винятку підрозділах ВАТ «Вібросепаратор».

На ВАТ «Вібросепаратор» сформована система управління персоналом, що об’єднується під керівництвом голови правління, начальника відділу кадрів, економіста з планування, відділу нормування праці та заробітної плати та інших підрозділів, що мають відношення до роботи з кадрами.

В процесі аналізу діючої системи управління персоналом було виявлено деякі недоліки в роботі кадрової служби.

Таким чином виникла об’єктивна необхідність в удосконаленні усіх підсистем системи управління персоналом ВАТ «Вібросепаратор», а саме:

- в процесі відбору персоналу брати до уваги не лише рівень професійної компетенції кандидатів, але і те, як нові працівники будуть вписуватися в культурну і соціальну структуру організації;

- удосконалити процес закріплення працівників в організації;

- створити позитивний імідж підприємства;

- планувати трудову кар’єру працівника;

- здійснювати регулярний контроль результатів діяльності всіх працівників;

- автоматизувати процедуру атестації персоналу;

- проводити періодичний контроль задоволеності працею;

- удосконалити систему соціального захисту працівників;

- створити резерв кадрів;

- удосконалити стимулювання праці;

- більшої уваги приділяти соціально-психологічному клімату в середині підприємства.

Ці заходи дозволять ВАТ «Вібросепаратор» удосконалити діючу систему управління персоналом і покращити усі економічні показники у сфері праці.

Все вище перелічене повинно сприяти поступовій стабілізації діяльності та підвищенню результативності діяльності підприємства.