Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посадови инструкции.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
135.17 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник начальника Головного управління (керівник територіального органу держпожнагляду) –

начальник управління з питань наглядово-профілактичної діяльності

полковник служби цивільного захисту

О.А. Ромащенко

“___” __________ 2008 р.

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

начальника відділу нормативно-технічної роботи та ліцензування управління з питань наглядово-профілактичної діяльності

Головного управління МНС України в Житомирській області

1. Загальні положення

    1. Начальник відділу нормативно-технічної роботи та ліцензування (далі – Відділ) управління з питань наглядово-профілактичної діяльності (далі – Управління) Головного управління МНС України в Житомирській області (далі – Головне управління) підпорядковується начальнику, а при його відсутності – заступнику начальника Управління.

    2. У своїй діяльності керується Конституцією та законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами МНС, а також рішеннями місцевих Рад та їх виконкомів, прийнятими в межах їх компетенції, Інструкцією з організації роботи органів державного пожежного нагляду, затвердженою наказом МНС України від 06.02.06 №59 (із змінами), положеннями про Головне управління, Управління та Відділ.

    3. За посадою є державним інспектором з пожежного нагляду області. У межах своєї компетенції реалізує державну політику у сфері пожежного захисту, організовує впровадження відповідних законодавчих і нормативних актів, організаційних та науково-технічних заходів, загальнодержавних і регіональних програм їх забезпечення.

    4. Начальник Відділу призначається на посаду і звільняється з посади міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи відповідно до вимог чинного законодавства.

    5. Начальник Відділу здійснює свою діяльність у взаємодії з працівниками структурних підрозділів Управління.

2. Функціональні обов’язки

Приймає участь в розробці перспективних, поточних планів службової діяльності управління.

Організовує нормативно-технічну роботу у відділі і організовує контроль за її виконанням в підрозділах області, надає у цьому необхідну практичну допомогу. Вивчає та узагальнює позитивний досвід організації нормативно-технічної роботи в підрозділах і розробляє рекомендації по її поліпшенню.

Приймає участь в роботі комісій з вибору земельних ділянок (трас) під будівництво.

Приймає участь в проведенні робочих та державних приймальних комісіях по прийняттю в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Здійснює вибірковий контроль за відповідністю проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів протипожежним вимогам норм у проектних організаціях згідно окремого графіка.

Організовує проведення семінарів з питань пожежної безпеки з фахівцями проектних та будівельних організацій.

Аналізує роботу проектних організацій щодо розробки та впровадження ними в проектно-кошторисній документації протипожежних вимог та готує пропозиції щодо її поліпшення.

Приймає участь в роботі містобудівної та технічної ради обласної та Житомирської міської архітектури з питань розгляду проектів забудови міст, селищ, сільських населених пунктів, підприємств, окремих будівель та споруд (крім приватного сектору).

Надає консультації представникам проектних, будівельних та інших організацій, а також громадянам з питань пожежної безпеки.

Розглядає листи, скарги та заяви з питань дотримання протипожежних вимог, норм і правил при проектуванні та будівництві.

Проводить експертизи проектно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію, розширення, технічне переоснащення будівель та споруд незалежно від форм власності щодо повноти та правильності виконання протипожежних вимог будівельних норм і правил в складі філії центральної служби ДП „Укрдержбудекспертиза” згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 року № 313 та Порядком проведення державної експертизи щодо пожежної безпеки проектів будівництва та іншої документації, затвердженим наказом МНС України від 23.11.2004 р. № 186.

Здійснює нагляд за об’єктами будівництва, які закріплені за відділом норомативно-технічної роботи.

Виносить на розгляд та узгодження експертною радою рішень, на які відсутні норми щодо забезпечення пожежної безпеки, а також обґрунтованих часткових відхилень від вимог нормативних документів у проектній документації. Контролює ведення обліку цієї роботи відділом.

Перевіряє дотримання архітектурними бюро, інспекціями ДАБК нормативних актів з пожежної безпеки при проектуванні та забудові населених пунктів, мікрорайонів в період здійснення комплексних перевірок міськрайдержадміністрацій.

Приймає участь в роботі ліцензійної комісії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Взаємодіє з іншими наглядовими організаціями та проектними організаціями з питань забезпечення впровадження заходів пожежної безпеки під час розробки схем генеральних планів промислових підприємств, проектів планування та забудови населених пунктів.

Здійснює контроль за проектуванням та будівництвом пожежних депо при забудові населених пунктів та об’єктів різного призначення.

Координує діяльність та надає практичну допомогу у здійсненні наглядово-профілактичної роботи місцевим органам держпожнагляду Коростишівського району.