Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посадови инструкции.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
135.17 Кб
Скачать

4. Відповідальність

Начальник Відділу несе відповідальність за:

недотримання законів, що стосуються його діяльності;

неналежне виконання своєї посадової інструкції;

недотримання строків виконання завдань;

недотримання правил внутрішнього розпорядку.

За порушення, допущені ним при виконанні посадової інструкції, несе цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, згідно із чинним законодавством.

5. Кваліфікаційні вимоги

освітньо-кваліфікаційний рівень "спеціаліст" за напрямком "пожежна безпека".

Заступник начальника - начальник відділу державного

пожежного нагляду управління з питань

наглядово-профілактичної діяльності

підполковник служби цивільного захисту В.П. Попов

З функціональними обов’язками ознайомлений: ________________________

„___” __________ 2008 року

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник начальника Головного управління (керівник територіального органу держпожнагляду) –

начальник управління з питань наглядово-профілактичної діяльності

полковник служби цивільного захисту

О.А. Ромащенко

“___” __________ 2008 р.

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

головного фахівця відділу нормативно-технічної роботи та ліцензування управління з питань наглядово-профілактичної діяльності

Головного управління МНС України в Житомирській області

1. Загальні положення

    1. Головний фахівець відділу нормативно-технічної роботи та ліцензування (далі – Відділ) управління з питань наглядово-профілактичної діяльності (далі – Управління) Головного управління МНС України в Житомирській області (далі – Головне управління) підпорядковується начальнику Відділу. У разі відсутності начальника відділу, виконує його обов’язки.

    2. У своїй діяльності керується Конституцією та законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами МНС, а також рішеннями місцевих Рад та їх виконкомів, прийнятими в межах їх компетенції, Інструкцією з організації роботи органів державного пожежного нагляду, затвердженою наказом МНС України від 06.02.06 №59 (із змінами), положеннями про Головне управління, Управління та Відділ.

    3. За посадою є державним інспектором з пожежного нагляду області. У межах своєї компетенції реалізує державну політику у сфері пожежного захисту, організовує впровадження відповідних законодавчих і нормативних актів, організаційних та науково-технічних заходів, загальнодержавних і регіональних програм їх забезпечення.

    4. Головний фахівець Відділу призначається на посаду і звільняється з посади наказом начальника Головного управління відповідно до вимог чинного законодавства.

    5. Головний фахівець Відділу здійснює свою діяльність у взаємодії з працівниками структурних підрозділів Управління.

2. Функціональні обов’язки

Приймає участь в роботі комісій з вибору земельних ділянок (трас) під будівництво.

Приймає участь в проведенні робочих, державних (державно-технічних) приймальних комісіях по прийняттю в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Приймає участь в проведенні семінарів з питань пожежної безпеки з співробітниками держпожнагляду підрозділів області, що ведуть нормативно технічну роботу.

Аналізує роботу проектних організацій щодо розробки та впровадження ними в проектно-кошторисній документації протипожежних вимог та готує пропозиції щодо її поліпшення.

Здійснює контроль за відповідністю вимогам пожежної безпеки будівельних матеріалів і конструкцій, які виробляються підприємствами будіндустрії.

Вивчає характерні пожежі на об’єктах будівництва, при необхідності готує інформації проектним, будівельним організаціям про їх наслідки з пропозиціями щодо поліпшення проектування протипожежних заходів.

Надає консультації представникам проектних, будівельних та інших організацій, а також громадянам з питань пожежної безпеки.

Здійснює контроль за здійсненням інженерно-технічних заходів протипожежного захисту населених пунктів та об’єктів річного призначення по лінії цивільної оборони на стадіях проектування та будівництва.

Відає довідково-інформаційним фондом і бібліотекою нормативно-технічної літератури відділу. Оформляє замовлення на норматино-технічну літературу для управління, підрозділів області.

Проводить експертизи проектно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію, розширення, технічне переоснащення будівель та споруд незалежно від форм власності щодо повноти та правильності виконання протипожежних вимог будівельних норм і правил в складі філії центральної служби ДП „Укрдержбудекспертиза” згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 року № 313 та Порядком проведення державної експертизи щодо пожежної безпеки проектів будівництва та іншої документації, затвердженим наказом МНС України від 23.11.2004 р. № 186.

Здійснює вибірковий контроль за відповідністю проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів протипожежним вимогам норм у проектних організаціях згідно окремого графіка.

Систематично інформує підрозділи області про введення в дію і відміну нормативних документів, внесені в них зміни, доповнення тощо.

Здійснює нагляд за об’єктами будівництва, які закріплені за відділом норомативно-технічної роботи згідно окремого графіка.

Для здійснення функцій держпожнагляду обслуговує обласні організації та відомства за окремим графіком.

Приймає щомісячний звіт від підрозділів області з нормативно-технічної роботи та готує відповідні звіти до ДДПБ МНС України.

Спільно з обласною (міською) інспекцією ДАБК та іншими наглядовими органами приймає участь в проведенні перевірок дотримання законності та заходів пожежної безпеки при будівництві, реконструкції та технічному переоснащенні об’єктів.

Розробляє інформаційні листи в підрозділи області щодо сертифікації продукції протипожежного призначення та її застосування.

Координує діяльність та надає практичну допомогу у здійсненні наглядово-профілактичної роботи місцевим органам держпожнагляду Вол.-Волинського району.