Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М.Р. до курсових робіт 2011н.р..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать

7. Захист курсової роботи

До захисту допускається робота виконана згідно вимог, викладених в цих методичних вказівках. Про допуск до захисту вказується у рецензії наукового керівника. У разі недодержання вимог щодо послідовності виконання курсової роботи та її оформлення, вона повертається на доопрацювання. Усі зауваження науковий керівник доводить до студента в рецензії. Після усунення всіх недоліків робота повертається на повторне рецензування.

На кафедрі зазначається термін захисту курсової роботи комісією із двох викладачів. Захист здійснюється публічно, де студент:

- коротко висвітлює теоретичні і законодавчо-методичні основи, якими користувався;

- дає загальну характеристику об’єктів досліджень;

- виділяє дискусійні питання і авторів проблем за дослідженою темою, викладаючи свою думку щодо стану обліку в цілому, а також на конкретному базовому підприємстві, фірмі, об’єднанні, або на інших діючих об’єктах, у тому числі малого і середнього бізнесу;

- викладає за цим свої пропозиції щодо удосконалення організації обліку і електронній обробки інформації на даній ділянці;

- докладає свої відношення до усунення зауважень.

Після доповіді, присутні на захисті можуть задавати студенту питання тільки за темою. Якість відповідей студента, уміння стисло, чітко, послідовно доповісти сутність і результати дослідження впливає на оцінку.

Оцінюється курсова робота при кредитно-модульній системі за 100-бальною шкалою, розробленою інститутом відповідно за національною шкалою та шкалою за системою ЕСТS (див. табл.2).

Зменшення кількості балів проводиться відповідно до критеріїв оцінювання курсової роботи, викладених у наступній таблиці 1

Таблиця 1

Недоліки курсової роботи і їх оцінка в балах

п/п

Недоліки курсової роботи

Бали, що знімаються за недоліки курсової роботи

1

2

3

1.

Оформлення курсової роботи не відповідає вимогам: (значне перевищення обсягу (більше 5 стор.) текстової частини роботи, шрифт та інтервал не відповідають встановленим, відсутня нумерація сторінок, відсутні заголовки пунктів, неправильне оформлення цифрового та графічного матеріалу тощо)

5, 10, 15

2.

Несвоєчасне затвердження плану або несвоєчасна реєстрація курсової роботи

5

1

2

3

3.

Вступ не відповідає вимогам: (відсутнє обґрунтування актуальності теми та її значимості, не визначені мета і завдання курсової роботи, не представлена характеристика структури роботи)

5, 10

4.

В курсовій роботі відсутня логічна послідовність і науковий стиль викладу

5, 10 5, 10

5.

Викладення теоретичної частини курсової роботи не відповідає вимогам: (відсутні глибина, всебічність і повнота викладення теоретичного матеріалу, не показані дискусійні питання тощо )

6.

Практична частина курсової роботи не відповідає вимогам: (відсутній табличний та ілюстративний матеріал або його аналіз, використані „застарілі дані", наведені дані не пов'язані зі змістом тексту, відсутній аналіз поданого практичного матеріалу або його динаміка тощо)

5, 10, 15,20

7.

Проблемна частина курсової роботи не відповідає вимогам: (не виявлена і не поставлена проблема по даній темі, не визначені шляхи вирішення проблем, не зазначено вдосконалення облікової практики, відсутня власна точка зору чи її аргументація тощо)

5, 10, 15,20

8.

Висновки не відповідають вимогам: (не мають зв'язку з результатами дослідження, не підведені підсумки по всіх висвітлених питаннях, не визначені шляхи і напрями вирішення проблемних аспектів теми тощо)

5

9.

Список літератури не відповідає вимогам: (неправильно оформлений, відсутня законодавча та інформаційна бази, застаріла періодична література тощо)

5

Ставиться 1-34, або 35-59 балів у рідкому випадку – коли робота недопрацьована, а студент не може відповісти на питання. Тому потрібно написати і здавати курсову роботу своєчасно, оставляючи часу, якщо необхідно для кращих балів, для доопрацювання.

Таблиця 2

Умови переведення даних 100 -бальної шкали оцінювання знань в 4-х бальну та шкалу ECTS

Оцінка за шкалою ЕСТS

Кількість балів за шкалою інституту

Оцінка за національною шкалою

А (відмінно)

90-100

5 (відмінно)

В (дуже добре)

85-89

4 (добре)

С (добре)

75-84

4 (добре)

Д (задовільно)

65-74

3 (задовільно0

Е (достатньо)

60-64

3 (задовільно)

35-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

1-34

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним курсом

Після захисту курсова робота з рецензією наукового керівника залишається на кафедрі, а потім передається до архіву інституту.