Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М.Р. до курсових робіт 2011н.р..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать
  1. Складання початкового варіанту плану роботи

Початковий план повинен відображати основну ідею роботи, розкривати її зміни та характер. У плані повинні бути виділені актуальні питання теми. Первинний план курсової роботи студент складає самостійно після вибору теми, добірки та вивчення літературних джерел. Від складання правильного плану залежить подальша робота над викладанням теоретичного і практичного матеріалів, структура і логічний зв'язок окремих її частин. У плані курсової роботи доцільно виділити вступ, основну частину (два-чотири розділів) та висновки.

При складанні плану потрібно визначити назву розділів, продумати зміст та послідовність кожного розділу. В окремих, значних за обсягом розділах, можуть бути виділені підрозділи. Проблемні питання можливо розглядувати у кожному розділі, або виділити в самостійний розділ. Необхідно передбачити окремий розділ „ Організація техніки безпеки на підприємстві”

Досягнення чіткого логічного плану курсової роботи це результат постійної і довгої творчої праці студента з урахуванням рекомендацій наукового керівника.

  1. Вивчення літератури, збір та обробка фактичної інформації

Після складання і узгодження початкового варіанту плану курсової роботи потрібно детальне, глибоке вивчення відібраної літератури. Крім того, приступити до збору та обробки існуючих практичних матеріалів.

Розпочинати роботу з літературним джерелом необхідно з його чіткої бібліографічної характеристики, яка у дальшому буде включена в список. Це: прізвище та ініціали авторів, назва літературного джерела; місце видання, видавництво; рік видання, номери сторінок, з яких зроблено пряме цитування тексту, а в роботі – посилання на них.

На сучасному етапі постійних змін і вирішення окремих проблем вимагає ознайомлення, насамперед, з новими виданнями, а потім можливо звернутись до ранніх і їх законспектувати. Однак, виділити дослівне і окремо власне конспектування щоб уникнути включення в зміст курсової роботи чужого тексту без посилань на авторів.

Законспектований таким чином матеріал слід угрупувати згідно з планом, а для полегшення цієї роботи на кожному аркуші відмітити, до якого пункту відноситься даний запис.

Спочатку рекомендується працювати з загальнотеоретичною літературою і виділити проблеми теми. Потрібно розглянути підручники, посібники, монографії, рухатись від простого до складного. Їх зміст порівняти з інструктивно-нормативними публікаціями та дискусійними питаннями журнальних статей. Така послідовність, систематизація й вивчення літератури дозволяє студентам послідовно набувати та поглиблювати свої знання і в подальшому полегшує оформлення курсової роботи.

Одним із найбільш відповідальних етапів досліджень є вивчення діючої практики ведення бухгалтерського обліку, а також збір і обробка фактичного матеріалу.

Збір практичного матеріалу – діючого документообороту, первинних документів, облікових регістрів, інвентаризаційних відомостей, форм фінансової звітності, тощо – дає можливість порівняти, критично осмислити, обміркувати і висвітлити проблеми, недоліки та передовий досвід на даній ділянці обліку.

Економічна інформація в процесі збору та обробки фактичного матеріалу дозволяє виявити, а потім уникнути її дублювання, скоротити документообіг і перейти до електронній форми організації бухгалтерського обліку на кожному об’єкті. Це можливо зробити тільки паралельно вивчая особливості, специфіку організації технології конкретного виробництва, або іншої діяльності досліджених підприємств тощо.