Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М.Р. до курсових робіт 2011н.р..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать

6. Оформлення курсової роботи

Матеріали курсової роботи слід розмішувати в такій послідовності:

  1. Титульний лист

  2. Зміст ( із зазначенням сторінок, з яких починаються розділи, підрозділи та інші складові роботи)

  3. Вступ

  4. Основна частина, поділена на 2-4 розділи та підрозділи

  5. Висновки

  6. Список використаних джерел

  7. Додатки

Друкування тексту - через 1,5 міжрядкових інтервали, 14 кегль, шрифт Times New Roman. Поля: зліва – 30 мм; праворуч – 15 мм; вгорі і знизу - 20 мм; формат паперу А 4.

Всі складові частини курсової роботи повинні починатися з окремого листа.

Зразки оформлення титульного листа курсової роботи, список використаних джерел наведені в Додатках до методичних вказівок. Сторінки починають з нумерування арабськими цифрами у верхньому правому куті.

У Змісті обов’язково вказується сторінка, з якої починається викладання кожного конкретного питання, висновок та список літератури. Сторінки Додатків не нумеруються загальним порядком, вони позначаються окремо, починаючи з першого номера.

Назви розділів з їх номерами варто розташовувати по середині відповідного рядка і не слід виділяти іншим кольором або підкресленням. Крапку наприкінці заголовків не ставлять. Якщо розділи поділяються на підрозділи, то у них першою цифрою зазначають номер розділу, а другою після крапки номер підрозділу і його назву. Наприклад, 1.1. назва, 1.2. і так далі.

Розміщувати назву розділу, або підрозділу в нижній частині сторінки тільки з одним рядком тексту не дозволяється. Також не дозволяється на аркуші оставляти 50% і більш пустого листа.

Цифровий матеріал, систематизований в таблицях, рисунках, схемах, діаграмах повинен мати назву і порядкову нумерацію без позначки «№». Слово «Таблиця» розміщується над її назвою в правому куті, а «Рисунки», з їх обов’язковими назвами внизу, під конкретним рисунком, нумеруються в межах розділу.

Наприклад,: Рис.1.1.Класифікація об’єктів обліку

Рис.2.1 Класифікація рахунків бухгалтерського обліку

Назви розміщують по центру, крапка у кінці назви не ставиться. При переносі таблиці на другу сторінку в правому верхньому кутку пишуть «Продовження таблиці…» з її номером.

Ілюстрації у виді діаграм, графіків, схем називаються рисунками. Вони також нумеруються арабськими цифрами і у тексті повинні бути на них посилання.

Формули й рівняння розташовують безпосередньо після тексту, посередині сторінки, їх нумерують наскрізною нумерацією і також арабськими. Номери вказують на рівні формули або рівняння в дужках у крайньому правому положенні на рядку і складаються з номеру розділу та порядкового номеру формули, відокремлених крапкою

Наприклад: (3.2)

Між кожною формулою і рівнянням залишають не менш одного рядка, а пояснення символів: числових коефіцієнтів варто наводити під ними з нового рядка, перший рядок починаючи з абзацу «де» без двокрапки.

Цитати заключаються в лапки і супроводжуються посиланням на порядковий номер літературного джерела у списку використаної літератури і сторінок. Наприклад, [8. 113].

При посиланнях на розділи, їх підрозділи, таблиці, рисунки, формули, додатки (нумерують в алфавітному порядку великими літерами) вказують їхні номери:

«у розділі 3», або «дивися 2.2», «відповідно до 2.3», «у табл. 3», або (див. табл. 3)», на «рис. 2», або «(див. рис.2)», за формулою, або «див. формулу 4», «у додатку В», або (див. дод. В)».

Список використаної літератури (бібліографія) доцільно навести в такій послідовності (див. дод. Б):

- Конституція України, Кодекси України, Закони України, Укази Президента України, Постанови Кабінету Міністрів України (у хронологічному порядку їх прийняття);

- нормативні та інструктивні матеріали міністерств та відомств;

- внутрішні нормативно-інструктивні матеріали;

- спеціальна література (підручники, посібники, монографії, статті в алфавітному порядку прізвищ їх авторів);

- іноземна література;

- джерела, взяті з Інтернету з обов’язковою їх назвою.

Крім нормативно-правових у списку повинно бути не більш 15-20 джерел, пов’язаних зі зробленими посиланнями у тексті.

Закінчена курсова робота має бути зброшурована, підписана студентом на першій сторінці. Робота передається на кафедру обліку, аудиту і статистики для реєстрації в спеціальній книзі і передачі для перевірки науковому керівнику (по датам надходження).