Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М.Р. до курсових робіт 2011н.р..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать
  1. Складання кінцевого варіанту плану та структура курсової роботи

Початковий варіант плану курсової роботи після детального вивчення і систематизації літератури, збору і обробки практичного матеріалу може бути змінень у зв’язку з уточненням базового дослідження, або структури самої роботи за складності залучення матеріалу. Усі зміни знову уточнюються і узгоджуються з науковим керівником, призначеним кафедрою.

Структура курсової роботи передбачає: вступ, основну частину та висновки. У вступі слід обґрунтувати актуальність (значимість) обраної теми. Потім зазначити мету і кола завдань, які необхідно вирішити. Розкрити організаційно-економічну характеристику досліджуємого об’єкту.

Обсяг вступу - до трьох сторінок.

Основну частину студент починає з розкриття теоретичних аспектів, викладає нормативно-методичні положення, міжнародний досвід, проблемні питання на дану тему.

Дискусійні питання можливо виділити в окремий розділ в цілях співставлення передового досвіду організації та ведення обліку на різних об’єктах. Можливий і такий варіант, коли дослідуючи кожну ділянку обліку і обробки фактичної інформації, дається критична оцінка діючим законам , інструктивно-методичним матеріалам тощо, просліджуючи відхилення від них, висловлюється обґрунтовуючи своя думка і точка зору конкретного автора (у тому числі монографії), з посиланнями в курсовій роботі на літературне джерело. Ключовим моментом основної частини курсової роботи є докладний опис діючої практики.

Дослідження виконані з тем загальної теорії бухгалтерського обліку вимагають більш детального вивчення і аналізу методів раціональної організації, використання на практиці прогресивних форм і національних стандартів ведення бухгалтерського обліку з метою використання цієї інформації в управлінні.

Для узагальнення таких питань бажано підібрати в спеціальній літературі рекомендації, запропоновані іншими авторами, особливо у відповідних монографіях та періодичних виданнях і не забути зробити на них в основній частині курсового дослідження посилання, що підкреслює сумлінність студента. Запозичення думок тих, чи інших авторів без посилання на них неприпустимі. Думку авторів можна повністю цитувати, або власними словами описувати.

Критичний підхід дослідника до становища в обліку у кожному параграфі тексту полегшує перейти до заключної частини роботи – «Висновки». В цій частині слід:

- коротко охарактеризувати стан теоретичних і законодавчо-методичних розробок по даній темі на сучасному етапі;

- стисло викласти позитивне і недоліки існуючої теорії і практики обліку;

- запропонувати власні, або рекомендовані на практиці і в літературі пропозиції щодо удосконалення ведення і електронної обробки інформації та очікувані результати.

Рекомендації повинні супроводжуватися з посиланням на передовий вітчизняний, або закордонний досвід.

Обсяг висновків в курсовій роботі – дві-три сторінки, а основної частини – не більше 25-30 сторінок.