Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М2 Л6.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
283.14 Кб
Скачать

Додаток 3 Конкурси

І. Конкурс капітанів. Садовлять двох капітанів на стільці один навпроти одного. Простирадлами з поліетиленової плівки накривають їх, залишивши відкритими обличчя і руки. В руках у кожного склянка сметани з ложкою. Очі зав’язують хустиною. За сигналом гравці розпочинають годувати один одного сметаною з ложки. Виграє капітан, котрий швидше нагодує партнера.

II. Конкурс бігунів. Вибирають дистанцію від 20 до 60 м. Можна включати в змагання “човниковий біг 3 х10 м”. Змагання зорганізовують так:

1. Розмічають дистанцію.

2. Складають забіги на дистанцію по 4 особи (окремо хлопчики і дівчатка). Це будуть попередні забіги.

3. Формуюють напівфінальні забіги. Ті, хто в попередніх забігах прибігли першими і другими, повинні стартувати в перших півфінальних забігах, а в наступних — хто прийшов третіми і четвертими.

4. І нарешті третя стадія конкурсу — фінальна.

У І-му забігові біжать переможці перших півфіналів. Вони й розігрують місця з 1-го по

4-те;

у II-му забігові біжать ті, що зайняли 3 і 4 місця. Так само розігрують місця з 9-го по 16-те.

Можна провести естафету.

На стадіоні, майданчику розмічають 8 етапів і розставляють учасників. Капітан команди знаходиться на фінішній лінії (звідси будуть стартувати) з естафетною паличкою в руці. За сигналом здійснюється старт і паличка передається з рук у руки поетапно. Останній гравець здійснює фініш на фінішній лінії. Виграє команда, в якої найкращий результат.

III. Конкурси стрибунів.

Змагання можуть проводитись за принципом: хто краще, хто далі стрибне з місця, із розбігу, потрійним стрибком з місця, стрибків у висоту. Змагання можуть бути особисті і командні (наприклад, чия ланка стрибне далі).

Так можуть бути використані й стрибки зі скакалкою: стрибки на двох ногах, зі схрещеними ногами, з розставленими ногами нарізно або одна спереду, друга — ззаду, поперемінне на одній нозі, з ноги на ногу. Стрибки через скакалку парами, трійками.

IV. Конкурс метальників.

Змагання проводять з метання малих м'ячів (вагою 1-2 кг) стоячи, сидячи, киданням м'ячів у кільце тощо.

V. Конкурси силачів.

Сюди можна включити підтягування на перекладині у висі, лежачи, у висі (для хлопчиків), віджимання в упорі, лежачи на гімнастичній лаві, перетягування канату, присідання на одній нозі тощо.

41

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]