Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М2 Л6.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
283.14 Кб
Скачать

4. Намагайся хоча б раз на тиждень повністю обходитися без їжі та води з п'ятниці 18-20 год до неділі 12 год. Це твої заслуги і спокій. Якщо тобі важко, то тримай хоча б добу.

5. О 12-й год дня в неділю вийди на природу босоніж і кілька разів подихай і помисли, як написано вище. Це свято твого тіла й діла. Після цього можеш їсти все, що тобі подобається.

6. Люби навколишню природу. Не плюйся довкола і не випльовуй із себе нічого. Звикни до цього: це твоє здоров'я.

7. Вітайся з усіма скрізь і усюди, особливо з людьми літнього віку. Хочеш мати в собі здоров'я — вітайся з усіма.

8. Допомагай людям чим можеш, особливо бідному, хворому, скривдженому, нужденному. Роби це з радістю. Відгукнись на його нужду душею і серцем. Ти набудеш у ньому друга й допоможеш справі Миру!

9. Подолай у собі жадібність, лінощі, самовдоволення, користолюбство, страх, лицемірство, гордість. Вір людям і люби їх. Не говори про них несправедливо і не бери близько до серця недобрих думок про них.

10. Звільни свою голову від думок про хворобу, немочі, смерть!!! Це твоя перемога!!!

11. Думку не відокремлюй від діла. Прочитав — добре, але найголовніше — роби!

12. Розповідай і передавай досвід цього діла, але не похваляйся і не звеличуйся у цьому. Будь скромним.

Можливо, хтось зі школярів поділиться власними спостереженнями, досвідом оздоровлення як фізичного, так і духовного, загартування організму, вихованням відповідальності перед Природою і людьми.

Наступний етап — це осмислення та обговорення слів П.К.Іванова, зібраних в 250 зошитах, його закликів.

— Загартування-тренування є наука одна, здатність на людині розвинути силу і волю для того, щоб будь-якій хворобі давати відсіч...

Таємниця закладена не в Природі, а в самій людині... перед нами стоїть велике завдання — самого себе перебудувати. Потрібно змінити потік свідомості людей...

Я не лікую, я вчу бути здоровими. Холод лікує великого роду хвороби: це з усіх ліків лік. Для дітей найголовніше — холодна вода. Холод кидає в тіло гормон здоров'я, мобілізує захист організму.

Додатки 2-5

Додаток 2

Перший комплекс ігрової зарядки.

1. “Загін струнко”. Команди стоять в шеренгах. Звучать команди: “Руки догори!”, “Присісти!”, “Встати!”, “Руки вниз!”і т.д. Гравці повинні виконувати тільки ті вправи, перед назвою яких було вимовлено слово “загін”. В іншому разі діти ніяких рухів не повинні робити.

2. “Передав — сідай”. Капітани з м'ячем стоять навпроти своєї команди. За сигналом м'яч передається першому гравцеві в колоні. Той передає його назад капітанові команди, а сам присідає або сідає.

Потім капітан кидає другому гравцеві, третьому і т.д., доки не кине останньому. Гру можна повторити 3 рази.

3. “М'яч по колу”. Дві команди шикуються в коло. Команда №1 стає обличчям до середини, а команда №2 обличчям назовні.

За сигналом м'яч продається вліво або вправо по колу і повертається до капітана команди. Гру можна проводити 2-4 рази поспіль без зупинки.

4. “Через палку”. Команди вишикувані в колони. В руках у капітана гімнастична палиця, руки на ширині плечей.

За сигналом капітан швидко робить крок через палицю однією ногою, потім другою і, відводячи руки назад, передає її другому, другий гравець — третьому і т.д.

Останній, одержавши палицю, біжить вперед, стає в голову колони і також передає палицю назад. І так доти, поки всі не побувають спереду колони.

5. Естафета з палицями. Команди в колонах. У направляючого в руках палиця.

За сигналом він біжить вперед до прапорця, оббігає його і повертається назад.

Вільний кінець палиці він простягає другому номеру й обидва, опустивши палку внизу, проносять її під ногами всіх гравців у колоні, а гравці перестрибують через неї.

Перший гравець залишається в кінці колони, а другий з палицею біжить до прапорця і далі, проносить її під ногами своєї команди з третім гравцем і т.д. Гра закінчиться, коли всі гравці пробіжать з палицею і вона повернеться до першого гравця.

Другий комплекс ігрової зарядки.

1. Зміна місць. Дві команди вишиковуються в шеренги, які розміщені на протилежних сторонах майданчика.

В центрі майданчика керівник показує, а діти за ним повторюють легкі гімнастичні вправи для рук, повороти, нахили тулуба, присідання, стрибки на місці тощо.

Раптом керівник дає команду “Переміна”. Обидві шеренги повинні швидко помінятись місцями. Виграє команда, яка швидше й більш організовано вишикується на новому місці.

2. Тунель. Гравці по двоє розміщуються в двох колонах. З сигналом останні пари в своїх командах по тунелю, під піднятими руками гравців, біжать вперед, стають спереду колони і піднімають руки догори.

Виграє команда, пари якої швидше й спритніше виконають попередню дію.

3. “Не дай впасти”. Гравці стають у коло і розраховуються по порядку. В центрі стає ведучий, в руці в нього гімнастична палиця. Ведучий ставить палицю вертикально і, відпускаючи її, називає будь-який номер. Гравець, номер якого був названий, повинен швидко підбігти до палиці й підхопити її, перш ніж вона впаде. Якщо це йому вдасться, він повертається на своє місце, а ведучий називає інший номер.

Якщо ж викликаному гравцеві не вдалось спіймати палицю до її падіння, то він міняється роллю з ведучим.

4. Передача м'яча в колоні. Команди стоять у колоні по 2. У направляючих м'ячі. За сигналом м'яч передають другому гравцеві, піднімаючи його вгору, назад. Другий гравець, нахиляючись вперед, передає його під ногами третьому. Третій — вгору і т.д. Гра закінчується, коли команди закінчують передачу м'яча.

5. Вудка. Гравці утворюють коло. В середині кола — ведучий з міцним шнуром, на кінці якого прив'язано мішечок із піском.

За сигналом ведучий крутить цей шнур низько над землею, тримаючи його за вільний кінець.

Всі гравці перестрибують шнур, коли він проходить під ногами, намагаючись не зачепити його. Якщо гравець зачепив шнура, то він стає ведучим.

Додаток 3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]