Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
консп лекций ИС фин Олифиров 2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
739.33 Кб
Скачать

3. Підготовка і відправлення листів електронної пошти

У цілому ця операція цілком аналогічна для випадків, коли ви підготовляєте власне повідомлення і відправляєте його "із нуля", або ж відповідаєте на лист, що прийшов. В усіх цих випадках на екрані з'явиться те саме вікно (вікно з тим самим інтерфейсом). Звичайно, при відповіді на чужий лист або його переадресації іншому користувачу відзнака буде складатися в тому, що Outlook Express автоматично поміщає у відповідний лист той текст, що надійшов до вас від адресата. При цьому на початку кожного рядка вихідного листа ставиться знак кутової скобки ">", щоб відрізнити її в такий спосіб від тексту вашої відповіді. Якщо в лист, що прийшов до вас, були вкладені які-небудь файли, то по умовчанню поштові програми їх адресату не пересилають.

Для створення нового повідомлення натисніть на кнопку Створити повідомлення на панелі інструментів Outlook Express, що викликає окреме вікно (мал. 1.8). Роботу з новим листом варто почати з заповнення заголовка листа, котрий містить поля: Кому:, Копія:, Схована:, Тема:. Обов'язковим є заповнення тільки поля Кому:, - інакше лист просто не знайде свого адресата. Роздивимося докладніше елементи заголовка.

  • Кому: - у цьому полі ви повинні ввести адресу - у даному випадку адреса електронної пошти вашого адресата. Ви можете не вводити адресу вручну, а вибрати його з адресної книги, якщо занесли його туди заздалегідь (див. розділ "Адресна книга").

  • Копія: - якщо ви хочете, щоб аналогічний лист прийшов і іншим адресатам, уведіть потрібні адреси в даному полі, розділяючи їх за допомогою знака ";" (точка з комою). Всі люди, до яких прийшов даний лист, легко зможуть дізнатися з заголовка, кому ви ще послали даний лист. Цей рядок також може бути заповнений з адресної книги.

  • Схована: - якщо ви хочете, щоб аналогічний лист прийшов і іншим адресатам, але вони не знали, кому ще ви відіслали даний лист, то введіть потрібні адреси в даному полі, розділяючи їх за допомогою знака ";" (точка з комою).

  • Тема: - тут варто вписати декілька слів, що характеризують тему повідомлення. Заголовок краще писати по-англійському, якщо ви не упевнені, що поштова програма вашого адресата підтримує 8-бітове кодування заголовків і на його машині инстальовані російські шрифти.

Далі вже можна приступати до самого листа, для чого клацніть курсором миші в поле листа і введіть потрібний текст. При необхідності ви можете "укласти" у лист файл будь-якого формату (див. роздів про пересилку файлів по E-mail). За традицією, завершує лист вставка підпису, для чого варто натиснути кнопку з зображенням авторучки на панелі інструментів . Створити підпис можна, обравши в меню Сервіс пункт Бланк повідомлень і далі - натиснувши на кнопку Підпис. Створений в такий спосіб підпис можна потім багаторазово використовувати.

У меню Сервіс є пункт вибору важливості повідомлень, при натисканні на який буде виведений список можливих опцій важливості повідомлень (Висока, Звичайна і Низька). Це не впливає на швидкість доставки, а усього лише управляє наявністю зображення з відповідним значком у вашого листа по приході листа до адресата.

Після закінчення створення повідомлення натисніть на кнопку відправлення листа і ваш лист буде відправлено на поштовий сервер, а потім - адресату. Якщо встановлений прапорець Відправляти повідомлення негайно на вкладці Відправлення у вікні Параметри меню Сервіс, то Outlook Express відразу ж зробить з'єднання з поштовим сервером і відправить лист. Якщо ж прапорець знятий, ваші листи будуть тимчасово поміщатися в папку Вихідні, де вони будуть накопичуватися перед відправленням. У останньому випадку на екран буде виведене повідомлення про поміщення листа в папку Вихідні. Коли ви завершите упорядкування всіх листів, натисніть на кнопку Доставити пошту на панелі інструментів основного вікна Outlook Express.