Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
консп лекций ИС фин Олифиров 2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
739.33 Кб
Скачать

3. Робота з Internet Explorer Настроювання початкової сторінки

Броузер дозволяє вам завантажити початкову сторінку не тільки на початку кожного сеансу роботи з броузером, але й у будь-який момент протягом роботи. Для цього достатньо натиснути кнопку Додому на панелі інструментів і ви повернетеся до початкової сторінки. Для зміни адреси початкової сторінки в Internet Explorer виберіть пункт Властивості оглядача меню Вид. У діалоговому вікні, що з'явилося, можна ввести адресу нової початкової сторінки, і крім того, броузер дає можливість призначити ту сторінку, що завантажена у вікні в даний момент часу. У верхній частині вкладки розташоване вікно Домашня сторінка, куди можна або вручну ввести потрібну адресу, або заповнити це вікно автоматично - натиснувши на одну з кнопок, що вибирає адреса поточної, порожньої або вихідної сторінки (вихідна сторінка - сторінка "Ласкаво просимо в Інтернет", http://home. microsoft. com/intl/ru. Натисніть кнопку ОК, щоб підтвердити зроблені зміни.

В икористання кнопки Обновити

При навігації по Web може виявитися, що якась сторінка завантажилася не цілком, причому особливо часто це буває з картинками. Або раптом швидкість завантаження сторінки зненацька різко впала. Таке трапляється часто, оскільки завантаження каналів Інтернету увесь час змінюються, періодично виникають збої передачі і втрата частини переданої інформації. У таких випадках допомагає кнопка перезавантаження сторінки Обновити. При натисканні на цю кнопку поточної сторінки наново передається із серверу на ваш комп'ютер, і часто цього буває достатньо для вирішення проблеми.

Припинення завантаження непотрібної сторінки

Д осить часто трапляється, що ви клацнули по ссилці на якусь сторінку, але вантажиться вона дуже довго, і вже очевидно, що її зміст вам не цікавий. Перервати завантаження такої сторінки можна за допомогою кнопки Зупинити на панелі інструментів броузера або просто клавішу Esc на клавіатурі ПК. Потім можна натиснути кнопку Тому, щоб повернутися до попередньої сторінки.

Навігація за допомогою клавіатури

Можна застосовувати комбінації натискання клавіш клавіатури замість того, щоб клацати покажчиком миші по кнопках і меню броузера.

Дія

Комбінація клавіш клавіатури

Тому

Alt + Ліва стрілка або Backspace

Вперед

Alt + Права стрілка

Перехід до наступного посилання

Tab

Повернення до попереднього посилання

Shift + Tab

Перехід по даному посиланню

Enter

Прокручування сторінки униз (плавно)

Стрілка униз

Прокручування сторінки униз (шматками)

Page Down

Прокручування сторінки нагору (плавно)

Стрілка нагору

Прокручування сторінки нагору (шматками)

Page Up

Перехід у кінець документа

End

Перехід у початок документа

Home

Обновити дану сторінку

F5

Припинення завантаження сторінки

Esc

Открыть нове окно

CTRL+N

Зберегти поточну сторінку

CTRL+S

Надрукувати поточну сторінку

CTRL+P