Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
консп лекций ИС фин Олифиров 2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
739.33 Кб
Скачать

Перегляд часто відвідуваних сторінок

На панелі інструментів натисніть кнопку Часопис . З'явиться список папок, що містять посилання на нещодавно переглянуті сторінки. Щоб переглянути якусь сторінку, виберіть її з цього списку. Ви можете змінювати число днів, протягом яких сторінки зберігаються в щоденнику. Чим довше вони зберігаються, тим більше займають місця на диску. Для цього

  1. У меню Вид виберіть пункт Властивості оглядача.

  2. Перейдіть на вкладку Загальні.

  3. У групі Часопис виберіть число днів, протягом котрих Internet Explorer буде зберігати посилання на переглянуті сторінки в папці часопису.

Натискання кнопки Стерти видаляє посилання на усе раніш переглянуті сторінки.

Панель оглядача можна сховати, якщо ще раз натиснути кнопку Часопис.

Переключення кодувань російської мови

Історично склалося, що локальні кодування, прийняті на комп'ютерах із різними операційними системами (Windows, UNIX, DOS, Mac), продовжують існувати й у виді сітьових кодувань. Тому, якщо завантажив якусь сторінку Web, ви бачите набір цілком незрозумілих символів кирилиці, то це значить, що кодування на сервері не збігається з кодуванням, встановленим в броузері. У такому випадку можна вибрати кодування на сервері за допомогою наявного там меню або перемінити кодування в броузері. Другий засіб - більш універсальний, тому що ряд серверів не надає можливості перемінити кодування.

Щоб змінити кодування російськомовної сторінки Web у броузері Internet Explorer 4, виберіть пункт Шрифти в меню Вид. Відкриє список можливих кодувань, у якому вам потрібно лише вибрати потрібну.

Крім того, переключити кодування сторінки можна і за допомогою контекстного меню. Для цього, розташувавши покажчик миші на текстовій частині сторінки, клацніть правою клавішею миші. З'явиться контекстне меню, де ви знайдете потрібний вам пункт Мова, а далі уже варто вибрати потрібну вам кодування.

Д одавання сторінки в "Обране"

Всі дії, пов'язані з роботою з обраними сторінками і підпискою, здійснюються за допомогою меню Обране. В залежністі від того, якимсь способом ви викликаєте меню Обране, - за допомогою кнопки на панелі інструментів або з основного меню, - ви одержуєте доступ до тим самим обраних сторінок і засобів їх створення й організації.

Звичайно адреси обраних сторінок зручно групувати по тематичних папках, і спочатку в меню Обране вже присутні декілька стандартних папок із заздалегідь записаними адресами: це папки "Канали", "Ссилки", "Відновлення додатків". Самі адреси обраних сторінок подані ярликами з назвами документів, що були дані їм авторами цих сторінок.

По умовчанню сторінка зберігається під тією назвою, що дав їй автор сторінки. Іноді ця назва не занадто інформативно.

Намагайтеся відразу класифікувати сторінку по темі і помістити її у відповідну тематичну папку за допомогою кнопки Додати в. Якщо підхожої папки немає, те створіть її (кнопка створення нової папки стандартно є присутнім у діалозі збереження сторінки).

Проробити операції по додаванню адреси сторінки в число обраних сторінок можна й іншим засобом, використовуючи контекстне меню, для виклику якого використовується права клавіша миші. Ви можете додати сторінку до списку обраних сторінок, тримаючи курсор у вільному від яких-небудь символів місці сторінки і натиснувши на праву клавішу миші. Коли відкриє выпадающее меню, то виберіть із цього меню опцію Додати в обране і проробіть усі звичайні операції по додаванню сторінки до Обраного