Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
консп лекций ИС фин Олифиров 2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
739.33 Кб
Скачать

Видалення ярликів обраних сторінок

Гіпертекстові сторінки на серверах World Wide Web увесь час змінюються. Адміністратори вузлів можуть видалити застарілі сторінки або змінити адреси сторінок при реорганізації файлової структури свого Web-серверу. Відповідно, і вам знадобиться зробити деякі зміни в списку обраних сторінок.

Якщо вам стало відомо, що якась сторінка Web більш не існує, (наприклад, при спробі відкрити цю сторінку ви одержуєте повідомлення "404 Page not found") то має сенс видалити її зі списку обраних сторінок.

Щоб видалити ярлик сторінки з папки, проробіть наступні кроки:

  1. Виберіть пункт Упорядкувати обране в меню Обране. З'явиться діалогове вікно Упорядкувати обране.

  2. Виберіть за допомогою миші ярлик сторінки, що хочете видалити, а потім натисніть кнопку Видалити.

  3. Натисніть І в діалоговому вікні Підтвердження видалення файла і ярлик обраної сторінки буде видалений.

Якщо ви помилково видалили якийсь потрібний ярлик, то він поміщається в Корзину, звідкіля його можна відновити в меню Обране.

Розміщення ярликів на робочому столі

Ще один засіб одержати швидкий доступ до сторінок Web за допомогою ярликів обраних сторінок - розташувати ярлики прямо на робочому столі Windows. Для цього, завантажив сторінку, що сподобалася, у Internet Explorer, клацніть покажчиком миші (лівою клавішею) по ссилці, і не відпуская клавішу, перемістите ссилку на робочий стіл Windows, створивши відповідний ярлик.

Надалі ви зможете швидко переміститися на дану сторінку, двічі клацнувши по цьому ярлику: буде запущений броузер, у який буде завантажена ця сторінка.

Збереження сторінок Web на локальному диску

Для того, щоб зберегти сторінку Web виберіть пункт Зберегти як із меню Файл, далі - зазначте ім'я і формат сторінки, що зберігається (як HTML або текст). Майте на увазі, що при цій операції Internet Explorer 4 не зберігає малюнки, фон і елементи мультимедіа, що присутні на сторінці (зберігається тільки текст). Щоб зберегти малюнки, варто послідовно навести покажчик на малюнок і зробивши правий щиголь, у контекстному меню вибрати пункт Зберегти малюнок як. І таку операцію треба повторити для всіх наявних на сторінці малюнків. Аналогічним способом можна зберегти і фон, тільки у контекстному меню варто вибрати пункт Зберегти фон як…

Варто тільки пам'ятати, що ряд зображень, особливо логотипи фірм і товарів, фотографії з вузлів агентств новин і ін., захищені законодавством про авторське право. Тому використання цих зображень для повторного привселюдного показу, - при проведенні комп'ютерних презентацій, на ваших власних сторінках Web і т.п. припускається тільки за згодою того, що має право на ці зображення.

Для переносу інформації з вікна програми Internet Explorer у документ текстового редактора Microsoft Word необхідно:

  1. Відкрити програму Word і створити новий документ, звернути вікно Word.

  2. Виділити фрагмент тексту у вікні програми Internet Explorer, вибрати пункт меню Правка -> Копіювати

  3. Перейти у вікно програми Word, установити курсор у необхідну позицію в документі і вибрати в меню Правка -> Вставити