Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lec_10.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
149.5 Кб
Скачать

2.3. Прилегла зона

У зоні, прилеглій до її територіального моря, яка називається прилеглою зоною, прибережна держава може здійснювати контроль, необхідний:

а) для запобігання порушенню митних, фіскальних, іміграційних або санітарних законів і правил у межах її території або територіального моря;

b) для покарання за порушення вищезгаданих законів і правил, вчинене в межах її території або територіального моря.

Прилегла зона не може поширюватися за межі двадцяти чотирьох миль від вихідної лінії, від якої відмірюється ширина територіального моря.

Режим проходу через протоки, що використовуються для міжнародного судноплавства, який встановлюється у Конвенції (ст. 34 – 36) , не зачіпає в інших відношеннях ні правового статусу вод, що утворюють такі протоки, ні здійснення державами, межуючими з протоками, їхнього суверенітету або юрисдикції над такими водами, повітряним простором над ними, їхніми дном і надрами.

Утім, ці статті не застосовується до протоки, яка використовується для міжнародного судноплавства, якщо в цій протоці є настільки ж зручний з точки зору навігаційних і гідрографічних умов шлях, що проходить у відкритому морі або виключній економічній зоні; до таких шляхів застосовуються інші відповідні частини Конвенції, включаючи положення щодо свобод судноплавства і польоту.

У протоках, зазначених у статті 37 Конвенції, всі судна і літальні апарати користуються правом транзитного проходу, якому не повинні чинитися перешкоди, за винятком того, що, якщо протока утворюється островом держави, межуючої з протокою, і її континентальною частиною, транзитний прохід не застосовується, якщо в бік від острова є такий же зручний з точки зору навігаційних і гідрографічних умов шлях у відкритому морі або у виключній економічній зоні.

Транзитний прохід являє собою здійснення свободи судноплавства і польоту виключно з метою безперервного і швидкого транзиту через протоку між однією частиною відкритого моря або виключної економічної зони та іншою частиною відкритого моря або виключної економічної зони. Протее вимога про безперервний і швидкий транзит не виключає прохід через протоку з метою входу, виходу або повернення з держави, яка межує з протокою, при дотриманні умов входу в таку державу.

Судна і літальні апарати, відповідно до ст. 39 Конвенції, при здійсненні права транзитного проходу:

а) не зволікаючи прямують через протоку або над нею;

b) утримуються від будь-якої загрози силою або її застосування проти суверенітету, територіальної цілісності або політичної незалежності держав, межуючих з протокою, або будь-яким іншим чином на порушення принципів міжнародного права, втілених у Статуті Організації Об'єднаних Націй;

с) утримуються від будь-якої діяльності, крім тієї, яка властива їхньому звичайному порядку безперервного і швидкого транзиту, за винятком випадків, коли така діяльність викликана обставинами непереборної сили або лихом.

Держави, які межують з протоками, не повинні перешкоджати транзитному проходу і повинні відповідним чином повідомляти про будь-яку відому їм небезпеку для судноплавства у протоці або для прольоту над протокою. Не повинно бути ніякого припинення тринзитного проходу.

Режим мирного проходу відповідно до Розділу 3 Частини II Конвенції застосовується у протоках, які використовуються для міжнародного судноплавства:

а) які виключені із сфери застосування режиму транзитного проходу згідно з п. 1 ст. 38; або

b) між частиною відкритого моря або виключної економічної зони і територіальним морем іншої держави.

2. Не повинно бути ніякого припинення мирного проходу через

такі протоки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]