Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod DP_BPR Пінчук.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.22 Mб
Скачать

3 Основи і фундаменти

Графічна частина розділу складає один аркуш креслень.

В пояснювальній записці наводиться обґрунтування способу підсилення чи ремонту фундаменту, визначаються його розміри з врахуванням збільшення розрахункового опору ґрунту тривало навантаженої основи, а також виконуються всі інші необхідні розрахунки.

4 Організація і технологія реконструкції чи ремонту об’єкта

У даному розділі містяться рішення основних питань з технології виконання робіт, організації і планування реконструкції.

Розробку проектної документації з даного розділу ведуть паралельно з розробкою будівельної частини для ув’язування об’ємно-планувальних і конструктивних рішень із вимогами організації і технології реконструкції об’єкту.

При написанні розділу варто використовувати нові досягнення та накопичений досвід в галузі реконструкції та капітального ремонту, типові проекти механізованих установок, тимчасових споруд, пристосувань.

Графічна частина цього розділу складає 3 аркуші креслень.

На першому аркуші розташовують:

1. Загальномайданчиковий будгенплан із зображенням на ньому черговості реконструкції будівлі чи споруди (будгенплан об’єкта розробляється на період виконання найбільш складних і трудомістких процесів реконструкції будинків або споруд).

2. Календарний план робіт, які виконуються у підготовчий період.

3. Техніко-економічні показники проекту організації реконструкції об’єкта.

Другий аркуш являє собою технологічну карту на монтаж чи демонтаж елементів конструкцій (за узгодженням із керівником проекту),

Третій аркуш – сітьовий графік або календарний план проведення робіт із реконструкції об’єкту (якщо необхідно, то враховується наявність основного виробничого процесу).

5 Економіка реконструкції об’єкту

Розділ повністю наводиться в пояснювальній записці і складається з локальних, об’єктного та зведеного кошторисів, а також інших необхідних розрахунків вартості реконструкції об’єкту.

6 Заходи щодо техніки безпеки й охорони праці

Розроблювані питання техніки безпеки і охорони праці повинні бути тісно пов’язані з темою дипломного проекту. У пояснювальній записці необхідно дати:

1. Характеристику й аналіз потенціальної небезпеки в межах об’єкта, що реконструюється.

2. Обґрунтування передбачених у проекті заходів щодо охорони праці і протипожежного захисту, з врахуванням наявності робіт з демонтажу, руйнування та розбирання будівельних конструкцій, демонтажу старого та монтажу нового технологічного обладнання.

7 Заходи щодо цивільної оборони

В рамках дипломного проектування вирішуються основні задачі цивільної оборони: заходи захисту робочих об’єктів, інженерно-технічні заходи з підвищення стійкості промислової будівлі (споруди), устаткування і комунікацій підприємства до впливу вражаючих чинників ядерної зброї.

В пояснювальній записці приводяться необхідні схеми, таблиці, креслення.

8 Заходи щодо охорони навколишнього середовища

У дипломному проекті повинні бути відбиті директивні вказівки Верховної Ради України з питань охорони навколишнього середовища.

Наводиться опис впливу продукції, що випускається, відходів виробництва на навколишнє середовище; варто розробити заходи щодо охорони навколишньої природи і життя людей (запобігання викиду шкідливих газів в атмосферу, скидання рідких і твердих відходів у ріки).

Додатки

Додатки розміщуються після основного тексту в порядку появи посилань на них. Для позначення додатків послідовно використовуються великі літери української абетки, за винятком літер: Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Список використаних джерел

Перелік використаних джерел подається у формі нумерованого списку, який складається в порядку посилання на джерело. При цьому порядковий номер джерела наводиться в тексті пояснювальної записки в квадратних дужках, наприклад [12]. У списку використаних джерел він подається так:

12. Пособие по проектированию бетонных и железобетонных конструкций из тяжелых и легких бетонов без предварительного напряжения арматуры (к СНиП 2.03.01-84) – М.: ЦИТП Госстроя СССР. – 1989. – 193 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]