Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka финанси п-в2011.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
744.96 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра фінансів, банківської справи

та державного управління

Методичні вказівки

до курсової роботи з дисципліни “Фінанси” (друга частина – “Фінанси підприємств”) для студентів напряму підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит”

усіх форм навчання

Полтава 2011

Методичні вказівки до курсової роботи з дисципліни “Фінанси” (друга частина – “Фінанси підприємств”) для студентів напряму підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит” усіх форм навчання. – Полтава: ПолтНТУ, 2011. – 36с.

Укладачі – В.І. Пазинич, канд. техн. наук, доцент; Л.А.Свистун, канд. екон. наук.; С.В.Онищенко, канд. екон. наук.

Відповідальний за випуск – завідувач кафедри фінансів, банківської справи та державного управління, д.е.н., професор В.О.Онищенко.

Затверджено

радою університету

Протокол №

від “____” ___________2011 р.

Авторська редакція

I Загальні положення

У відповідності зі змістом навчальних планів підготовки фахівців за напрямом 6.030508 “Фінанси і кредит” освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” у рамках другої частини дисципліни “Фінанси” (“Фінанси підприємств”) передбачається виконання студентами курсової роботи.

Метою виконання курсової роботи за розділами “Фінанси підприємств” є розширення й поглиблення знань із теорії фінансових відносин підприємства і формування практичних навиків розв’язання найбільш важливих конкретних завдань фінансового управління на рівні суб’єктів підприємництва різних форм власності. Виконання даної курсової роботи є одним із етапів підготовки студентів до виконання ними випускної дипломної роботи відповідного професійного спрямування.

Для забезпечення системного розуміння спрямованості фінансових процесів на підприємствах студенти повинні мати необхідний рівень знань змісту законів України, постанов уряду та інших нормативних документів, котрі регулюють та регламентують окремі фінансові відносини у сфері матеріального виробництва. У процесі виконання курсової роботи студенти мають виявити творчий самостійний підхід до висвітлення теоретичних положень навчальної дисципліни, які визначають зміст фінансової роботи на підприємствах.

Безпосередньо фінансова діяльність в структурних управлінських підрозділах підприємства характеризується конкретним змістом і чіткою орієнтацією на досягнення визначених цілей та успішного вирішення відповідного кола завдань. У зв’язку з цим розрахунково-аналітична частина курсової роботи повинна бути максимально наближена до умов реально функціонуючого підприємства.

За результатами виконаної курсової роботи при формулюванні висновків та пропозицій студенти мають визначити можливі напрями вдосконалення фінансово-аналітичної роботи на підприємствах і, зокрема, шляхом використання прийомів економіко-математичного моделювання, впровадження сучасних програмних розробок та засобів електронно-обчислювальної техніки.

У курсовій роботі, в межах її теоретичної та розрахунково-аналітичної частин, студенти повинні показати здатність та навики проведення науково-дослідницької роботи. Зміст і напрями наукових досліджень студенти погоджують із керівниками курсової роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]