Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod DP_BPR Пінчук.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.22 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Будівельний факультет

Кафедра залізобетонних і кам’яних конструкцій

та опору матеріалів

Методичні вказівки до виконання дипломного проекту

студентами спеціальності

«Промислове і цивільне будівництво»

спеціалізація «Експлуатація, ремонт і підсилення будівель і споруд»

Полтава 2010

Методичні вказівки до виконання дипломного проекту студентами спеціальності «Промислове і цивільне будівництво» спеціалізація «Експлуатація, ремонт і підсилення будівель і споруд». – Полтава: ПолтНТУ, 2010. – 30 с.

Укладачі: А.М. Павліков доктор технічних наук, професор; О.І. Папенко старший викладач; Н.М. Пінчук асистент

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор А.М. Павліков

Рецензенти: доктор технічних наук, професор О.В. Семко,

кандидат технічних наук, доцент П.П. Воскобійник

Затверджено науково-методичною

радою університету

Протокол № 3 від 24.12.2009 р.

1 Вибір теми дипломного проекту

Виконання дипломного проекту на завершальній стадії навчального процесу ставить за мету закріпити та розширити набуті теоретичні, практичні знання і розвинути уміння їх самостійного застосування при розв’язанні конкретних поставлених наукових, технічних і економічних задач.

У процесі дипломного проектування студент продовжує отримувати освіту, набуваючи досвід систематизації знань, націлених на розв’язання поставленої перед ним інженерної задачі.

При виконанні дипломного проекту слід застосовувати новітні досягнення в галузі проектування, технології з ремонту і підсилення будівель та споруд, теорії розрахунку будівельних конструкцій і технології виконання будівельних робіт; рекомендується широко використовувати ЕОМ для виконання розрахунково-обчислювальних робіт.

Студенти знайомляться із запропонованими для дипломного проектування темами, розробленими на кафедрі. При виборі теми рекомендується враховувати її актуальність. Теми дипломних проектів повинні бути (по можливості) реальними або розроблятися на реальній основі.

При виконанні дипломного проекту в рамках реального проектування, а також за темою наукового дослідження обсяг деяких розділів проекту керівник може скоротити.

Тема дипломного проекту дає можливість самостійно вирішувати інженерні задачі в галузі будівництва і використовувати елементи науково-дослідної роботи (НДРС), здійсненої в студентському науковому гуртку.

Попередній добір матеріалів і ознайомлення з літературою за темою дипломного проекту має істотне значення для успішного його виконання у встановлені терміни. Тому бажано, щоб виробнича практика студента проходила в умовах реконструкції об’єкта, аналогічного або близького за призначенням до обраної теми. Проходження практики можливе також у проектній організації.

На початковій стадії виконання проекту на підставі вивчених матеріалів студент повинен узагальнити досвід виконання і проведення робіт з ремонту і реконструкції будинків або споруд, споріднених із темою проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]