Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Equal_-policy-SKF-Ukraine_ukr.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

4.5 Ознака, що потребує захисту: расова, етно- та національна приналежність

АТ «СКФ Україна» є частиною транснаціональної компанії СКФ, яка об’єднує працівників різної расової, етнічної та національної приналежності. Ми стверджуємо, що досягнення позитивних та довгострокових результатів діяльності, може бути здійснене лише за умови співпраці та взаємоповаги у стосунках, що виникають між працівниками підприємства, кандидатами на посаду та працівниками підрядних організації. Співпраця та взаємоповага не можуть співіснувати з расовими, етно- або національними упередженнями, які спричиняють нерівність можливостей для носіїв ознаки, що потребує захисту.

У процесі своєї роботи ми об’єднані спільними довгостроковими цілями компанії і наполягаємо, щоб працівники у ході їх виконання позбавлялися своїх стереотипів та упереджень, щодо людей відмінної від їхньої раси, етнічної групи та національної приналежності. Неупереджене ставлення сприятиме пошуку оптимальних рішень та створенню атмосфери довіри і доброзичливості у трудовому колективі.

4.6 Ознака, що потребує захисту: переконання

АТ «СКФ Україна» (публічне) гарантує рівність можливостей та недискримінацію для представників усіх течій релігійних, політичних та соціальних переконань, крім тих, які заборонені законодавством України.

Саме розмаїття індивідуальних думок та поглядів сприяє збереженню твердих позицій нашої компанії на світовому ринку виробництва, сервісу та інженерних рішень. Підприємство однаково поважає право кожного працівника, кандидата на працевлаштування та працівника підрядної організації дотримуватися власних поглядів та переконань і створює умови для уникнення ситуацій, що створюють несприятливі умови для носіїв ознаки, що потребує захисту.

АТ «СКФ Україна» (публічне) дотримується положення статті №9 конвенції про Захист прав людини та основоположних свобод, згідно яких кожен має право на свободу думки, совiстi i віросповідання; це право включає свободу змінювати свою релiгiю або свої переконання, а також свободу сповiдувати свою релiгiю або переконання як одноособово, так i спільно з iншими, прилюдно чи приватно, в богослужiннi, ученнi, виконаннi та дотриманні релiгiйних i ритуальних обрядiв.

Ми визнаємо, що в окремих випадках працівники можуть зазнавати дискримінації через свої релігійні, політичні чи соціальні погляди на рівні побутового спілкування в робочому середовищі. Ми категорично засуджуємо дискримінаційні прояви у даній площині, заохочуємо працівників до повідомлення про факти вчинення дискримінації, зобов’язуємося встановлювати та усувати причини їх виникнення.

4.7 Ознака, що потребує захисту: мова спілкування

Політизованість та соціальна напруга в Україні мають значний вплив на суспільні процеси, які нерідко переходять на побутовий рівень і створюють сприятливі обставини для прояву такого негативного явища, як дискримінація осіб через їх мову, якою вони розмовляють або ведуть листування.

АТ «СКФ Україна» категорично засуджує будь-які прояви упередженого ставлення або нерівності умов до осіб, які є носіями ознаки, що потребує захисту: мова спілкування. Ми заохочуємо працівників підприємства, кандидатів на працевлаштування та працівників підрядних організацій до обміну та передачі інформації усно або письмово тією мовою, яка буде сприяти оптимальному взаєморозумінню сторін.

Ділові стосунки в робочому середовищі підприємства повинні бути позбавлені ксенофобії і нетерпимості. Це також означає, що особи або групи осіб, які розмовляють мовою, що не є поширена серед загалу, повинні не зловживати своїм становищем, а мають вести спільний пошук шляхів оптимізації комунікативного процесу.