Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Equal_-policy-SKF-Ukraine_ukr.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

4.3 Ознака, що потребує захисту: фізичний стан

АТ «СКФ Україна» (публічне) категорично проти будь-яких проявів дискримінації, пов’язаної з фізичним станом працівника підприємства або кандидата на працевлаштування. До ознак фізичного стану, які потребують захисту ми відносимо:

  • обмежені фізичні можливості, які виражаються у тому, що особа або група осіб не здатні здійснювати певні види фізичних операцій або рухів та інвалідність, яка пов’язана зі стійким розладом функцій організму. Ми розуміємо, що часто люди, які мають обмежені фізичні можливості та інваліди можуть реалізувати себе на високому рівні у тих професіях чи посадах, які вони можуть обіймати за станом здоров’я. Тому спонукаємо таких людей до участі у трудовому процесі і намагаємося розширити перелік робочих місць з такими умовами праці, які будуть прийнятними та привабливими для вказаних категорій працівників;

  • люди, що хворіють на спадкові або невиліковні хвороби можуть стати жертвами дискримінації. Наприклад досить поширеною є ситуація, коли хворі на СНІД потерпають від соціальних бар’єрів, перебувають у суспільній ізоляції. У багатьох випадках такі люди не несуть реальної загрози оточуючим, проте ставлення них є упередженим і несправедливим, що не дозволяє їм реалізувати особистий та трудовий потенціал. АТ «СКФ Україна» (публічне) сприятиме руйнації таких ізоляційних бар’єрів, буде проводити відповідні, роз’яснювальні роботи і залучати людей, які є носіями такої ознаки, яка потребує захисту, як хвороба, до робіт, які не містять протипоказань для даної категорії осіб і не будуть створювати ризиків для оточуючого колективу. Щорічно відбувається фінансування заводського здоровпункту, з метою забезпечення медичного захисту працівників підприємства, «почесних працівників» (ветеранів заводу) та працівників підрядних організацій, які потребують допомоги, перебуваючи на території підприємства;

  • вагітність є природним процесом, який має важливе соціальне значення. Тому особа, яка знаходиться у стані вагітності, потребує захисту в усіх сферах індивідуального та суспільного життя. Проте ми не виключаємо імовірність виникнення дискримінації по відношенню до вагітних осіб, яка пов’язана зі специфікою їх фізичного стану. У зв’язку з цим АТ «СКФ Україна» (публічне) вживає відповідних заходів, щодо визначення та задоволення індивідуальних потреб працівників підприємства, кандидатів на посаду та працівників підрядних організацій. При створенні умов для реалізації особистого трудового потенціалу, повинні враховуватися бажання особи не бути відмежованою від можливостей, які мають інші працівники та реальні фізичні зручності, які необхідні для задоволення специфічних потреб, пов’язаних зі станом вагітної особи.

4.4 Ознака, що потребує захисту: зовнішність

Відомо, що зовнішність людини є однією з відносних характеристик персони, яка може суб’єктивно сприйматися з більшою або меншою приємністю і провокувати відповідне ставлення до носія ознаки. Останнім часом поняття приємної зовнішності у значній мірі комерціалізувалося, що стало причиною виникнення стереотипів, які можуть провокувати упереджене ставлення, насмішки або домагання.

АТ «СКФ Україна» (публічне) засуджує будь-які прояви дискримінації, що можуть бути застосовані до осіб, які мають особливості зовнішності, у тому числі осіб з особливостями ваги, осіб з вродженими вадами, осіб зі специфікою статури та рис обличчя. Усі можливості, які отримують працівники підприємства та кандидати на працевлаштування повинні визначатися об’єктивно, у відповідності до знань та навиків і мати вільний доступ, що не залежить від суб’єктивного рішення окремих осіб. Зокрема при проведенні співбесіди або відбору, що пов’язані з різного роду активностями підприємства, такі співбесіди та відбір будуть проводитись двома і більше працівниками.