Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМВ з СР БО.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
735.23 Кб
Скачать

Спільні підприєм­ства – підприємства, які базуються на спільному капіталі спд України або іноземних спд, на спільному управлінні та на спільному розподілі результатів та ризиків.

Спільна діяльність – господарська діяльність із створенням або без створення ЮО, яка є об'єк­том спільного контролю двох або більше сто­рін відповідно до письмової угоди.

Спільний контроль – розподіл контролю за господарською діяльністю відповідно до угоди про ведення спільної діяльності.

Суттєвий вплив – повноваження брати участь у прийнятті рішень із фінансової, господарської та комерційної політики об'єкта інвестування без здійснення контролю цієї політики.

Фінансові інвестиції – активи, які утримуються підприємством із метою збільшення прибутку (%, дивідендів), зростання вартості капіталу або інших вигід для інвестора.

Фінансова діяльність – діяльність, яка призводить до змін розміру і складу власного та позикового капіталу підприємства.

Фінансова звітність – бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період.

Фінансова оренда – оренда, що передбачає передачу орендарю всіх ризиків та вигід, пов'язаних із правом користування та володіння активом. Орен­да вважається фінансовою за наявності хоча б однієї з наведених нижче ознак:

  • орендар набуває права власності на орендований актив після закінчення оренди;

  • орендар має можливість та намір при­дбати об'єкт оренди за ціною, нижчою за його справедливу вартість на дату придбання;

  • строк оренди становить більшу частину корисного використання об'єкта оренди;

  • теперішня вартість min оренд­них платежів із початку строку оренди = або > справедливу вартість об'єкта оренди.

Чиста вартість реалізації запасів – очікувана ціна реалізації запасів в умовах звичайної діяльності за вирахуванням очікуваних витрат на завершення їх виробництва та реалізацію.

Чиста реалізаційна вартість де­біторської заборгова­ності – сума поточної дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги з вирахуванням резерву сумнівних боргів.