Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

звіт

.docx
Скачиваний:
69
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
41.12 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ

Дослідження об’єкту практики .

Універсальне та спеціалізоване апаратне забезпечення комп’ютерних систем та мереж.

Універсальне та спеціалізоване програмне забезпечення комп’ютерних систем та мереж.

Рекомендації щодо поліпшення існуючих на об’єкті практики технологічних процесів створення та використання комп’ютерних систем і мереж та їх програмного забезпечення.

Індивідуальне завдання .

ВСТУП

У кожному вузі України передбачено проходження студентами виробничої практики, яка є обов’язковим складовим елементом підготовки будь-якого спеціаліста. Під час проходження практики студент закріплює здобуті знання і навички, отримуючи практичний досвід роботи в реальних економічних умовах.

Студент може мати досконалі теоретичні знання, але може розгубитися в ситуації, коли виникне необхідність прийняти рішення в реальних економічних умовах. Тому необхідно забезпечувати студентам змогу пройти виробничу практику ще під час навчання у вузі, для того, щоб спробувати себе не тільки в ролі теоретика, але й практика. Виробнича практика для студентів спеціальності 5.05010201 "Обслуговування комп'ютерних систем і мереж" є невід'ємною складовою частиною процесу їх професійної підготовки і проводиться на сучасних підприємствах та -організаціях, оснащених відповідним апаратним та програмним забезпеченням комп'ютерних систем та мереж.

Виробнича практика передбачає отримання необхідного обсягу практичних знань та умінь відповідно до кваліфікаційного рівня інженера-системотехніка.

Метою виробничої практики для студентів спеціальності 5.05010201 є оволодіння студентами сучасними методами ефективного застосування комп'ютерних та мережних технологій для вирішення задач комплексної автоматизації підприємств і установ, вивчення практичних рішень в галузі організації та побудови регіональних, корпоративних та локальних

комп'ютерних мереж, розподілених комп'ютерних систем, дослідження характеристик, виконуваних функцій, етапів розробки, тестування та

впровадження використовуваних на об'єктах практики універсального та спеціалізованого апаратного та програмного забезпечення комп'ютерних систем та мереж.

Дослідження об’єкту практики

ПАТ «Уманьавтодор»

Уманське управління по будівництву та реконструкції автомобільних доріг (нині ПАТ ″Уманьавтодор″) було створене як Уманське шляхо-будівельне управління № 48 наказом керуючого трестом ″Вінницяшляхбуд″ від 23.10.1991 р. за № 90. Днем створення шляхово-будівельного управління вважається 1 листопада 1991 року. Управління створене на базі будівельної дільниці Смілянського шляхово-будівельного управління № 13, яке силами цієї дільниці розпочало реконструкцію автомобільної дороги Санкт-Петербург-Київ-Одеса.З 1998 року були внесені значні зміни у відношення до якості будівельно-монтажних робіт. Почали формуватися нові підходи до управління якістю робіт, до випуску продукції, привабливої для споживача.У 1999 році ПАТ ″Уманьавтодор″ стало членом Української асоціації якості і учасником п′ятого Українського національного кнкурсу на регіональному рівні.Для досягнення вагоміших результатів у сфері управління якістю у 2000 році у ПАТ ″Уманьавтодор″ розпочалася розробка системи управління якістю будівництва автомобільних доріг на основі міжна-родних стандартів ISO серії 9000 у версії (редакції) 2000 року.

Загальне управління якістю Total Quality Management (скорочено TQM) розглядає працівників не як механічних виконавців наказів та інструкцій, а як творчу активну силу.Удосконалення справа не кількох представників вищого керівництва, а всього колективу. ПАТ ″Уманьавтодор″ передбачає всіляку підтримку ініціативи працівників та створення найкращих умов для її виявлення.Працівникам надаються широкі повноваження та можливість висловити свою думку з будь-яких питань діяльності підприємства. Принципи TQM передбачаютьврахування позиції працівників при прийнятті будь-яких важливих рішень.

Універсальне та спеціалізоване апаратне забезпечення комп’юретних систем та мереж.

Характеристика комп’юретного обладнання.

Ноутбуки:

  1. Lenovo Idepad G580g процессор intel pentium b960 з частотою 2,2 Ггц, оперативна пам'ять 4096 мб, об’єм жорсткого диску 500 Гб, відеоадаптер інтегрована intel hd graphics.

  2. Samsung 300e7z процессор intel core i3 з частотою 2,3 Ггц, оперативна пам'ять 4096 мб, об’єм жорсткого диску 500 Гб, відеоадаптер nvidia geforce gt 520 mx 1 Гб.

  3. Lenovo Idepad B580g inside процессор intel core i3 з частотою 2,3 Ггц, оперативна пам'ять 4096 мб, об’єм жорсткого диску 500 Гб, відеоадаптер інтегрована intel hd graphics.

  4. Toshiba S 2410 процесор intel pentium m4 з частотою 1,9 Ггц, оперативна пам'ять 1024 мб, об’єм жорсткого диску 320 Гб, відеоадаптер nvidia geforce 4 420 go.

Персональні комп’ютери з наступними конфігураціями:

  • Процесор Intel core 2 duo з частотою 1,8 Ггц, оперативна пам'ять 1024 мб, об’єм жорсткого диску 512 Гб, відеоадаптер radeon x1650.

  • Процесор Atlon-1800 з частотою 1,8 Ггц, оперативна пам'ять 2048 мб, об'єм жорсткого диску 256 Гб, відеоадаптер nvidia gf5200.

  • Процессор Intel cor i3 з частотою 3 Ггц, оперативна пам'ять 4096 мб, об’єм жорсткого диску 500 Гб, відеоадаптер nvidia geforse 450.

  • Процесор Atlon-200 з частотою 2,8 Ггц, оперативна пам'ять 4096, об’єм жорсткого диску 500 Гб, відеоадаптер nvidia geforse mx400.

Принтери:

Сanon Lbp-6650dn, Epson 1290, HP laserJet 1102, багатофункціональний пристрій HP M 1214, багатофункціональний пристрій Samsung Clx-3185.

Маршрутизатори:

2 маршрутизатора Tp Link Tl-wr941nd.

Універсальне та спеціалізоване програмне забезпечення комп’ютерних систем та мереж.

Програмний комплекс «1С Підприємство 8.2» - призначений для захисту інформації від несанкціонованого доступу до інформації, що не містить відомості, що становлять державну таємницю.

Відповідає вимогам керівних документів по захисту від несанкціонованого доступу -5 класу, за рівнем контролю відсутності декларованих можливостей за 4 рівнем контролю. Може використовуватися для створення автоматизованих систем до класу захищеності 1Г (тобто систем, що забезпечують захист конфіденційної інформації в локальних обчислювальних мережах) включно, а також для захисту інформації в інформаційних системах персональних даних до класу К1 включно.

З метою організації захисту персональних даних застосування захищеного програмного комплексу «1С: Підприємство, версія 8.2z» рекомендується для інформаційних систем персональних даних 1, 2 і 3 класів. Комплекс може використовуватися як при обробці інформації для однієї юридичної особи або підприємця, так і для групи компаній (холдингу).

Програмний комплекс «Буд.-інформ» - це електронна бібліотека нормативно-технічних документів у галузі будівництва, проектування та архітектури, застосовуваних у діяльності керівних і інженерно-технічних працівників. Програма поставляється на компакт-диску і оновлюється через Інтернет або по пошті.

Програма володіє надзвичайно зручною оболонкою, яка не має аналогів серед подібних програм. Програмний комплекс оснащений пошуковою системою, що дозволяє знаходити документи за назвою, текстам, а також по будь-яких реквізитах документів.

Для зручності використання вся представлена інформація подана у вигляді:

  • Тематичного каталогу (більше 100 тем);

  • Каталогу типів документів (більше 53 типів);

  • Каталогу видавців (більше 231 видавця);

  • Хронологічного каталогу по датах прийняття документів;

Програмний менеджер «Total Commander 8.5» - найпотужніший і стабільний файловий менеджер для Windows зі зручним для користувача інтерфейсом. Програма продовжує добру традицію двох -панельних файлових менеджерів , але відрізняється підвищеною зручністю і функціональністю , підтримує плагіни , має безліч вбудованих корисних інструментів. У програмі передбачені функціональні переглядачі для мультимедіа і графічних файли, пакувальники архівів , клієнт, що дозволяє викачувати

або закачувати файли в декілька потоків . Передбачено також безліч інших функцій , необхідних для ефективної роботи з файлами. Починаючи з версії 7.50 , програма має вбудовану підтримку російської мови.

Програмний комплекс «АВК 5» призначений для автоматизованого визначення вартості будівництва, що здійснюється в Україні. Він орієнтований на реалізацію положень ДБН Д.1.1-1-2000 "Правила визначення вартості будівництва" при складанні інвесторських кошторисів, договірної ціни, звітної виробничої документації.

Програмний комплекс АВК-5 призначений для автоматизованого випуску використовуваної в будівництві ресурсної вартісної документації:

  • в інвесторських кошторисах ( Підсистема Кошторисні документи);

  • в договірних цінах контрактів ( Підсистема Договірна ціна ) ;

  • у виробництві будівельних робіт ( Підсистема Підрядник ) .

  • Підсистема Сервіс призначена для прив'язки програмного комплексу АВК- 5 до конкретних умов його експлуатації в фірмі Користувача .

  • До складу нормативно -довідкової інформації (НДІ ) відповідно до ДБН Д.1.1- 1 - 2000 входять:

  • ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи ( РЕКН) ;

  • ресурсні елементні кошторисні норми на монтаж устаткування ( РЕКНМУ) ;

  • ресурсні елементні кошторисні норми на ремонтно -будівельні роботи ( РЕКНр ) ;

  • ресурсні елементні кошторисні норми на реставраційно- відновлювальні роботи ( РЕКНрв) ;

  • ресурсні елементні кошторисні норми на пусконалагоджувальні роботи ( РЕКНпн )

  • Збірник № 35 " Гірничопрохідницькі роботи"

  • ресурсні кошторисні норми експлуатації будівельних машин і механізмів ( РЕКНМУ) .

  • НСИ програмного комплексу АВК- 5 істотно розширена за рахунок таких складових:

  • довідник матеріалів , виробів і конструкцій;

  • довідники обладнання ( прейскуранти );

  • стандартні фрагменти на вироби , конструкції , типові вузли та деталі;

  • каталог штучних виробів , конструкцій , типових вузлів і деталей;

  • бібліотечні поправки до ресурсних елементних кошторисних норм;

  • параметри, необхідні для нарахування накладних витрат.

Програмне забезпечення надає можливість Користувачеві створювати власні регіональні та построечной норми, заносячи їх у НДІ. Наявність розвинутої пошукової системи спрощує пошук необхідних записів НСИ і скорочує час розробки кошторисної документації.

Програмний комплекс «VirGo-2.5M» - максимально спрощує процедуру отримання цих даних і довідок. Головне для програми - оперативно, чітко і коректно вносити в неї дані, необхідні для роботи.

рограмма «Кадрі» дає можливість:

  • Отримувати загальну, індивідуальну та статистичну інформацію про персонал;

  • Виводити в головне вікно потрібну інформацію. Використовувати елементи меню і кнопки головного вікна: алфавіт, сортування, фільтрування даних, автофільтрація;

  • Створювати нові закладки головного вікна;

  • Отримувати загальну інформацію про структуру та штаті;

  • Проводити пошуки і отримувати довідки за запитами;

  • Здійснювати стандартні й додаткові пошуки.

Програмний комплекс ІДС «Будстандарт» - електронна бібліотека нормативних, законодавчо та довідковіх документів в Галузі будівніцтва та промісловості будівельних матеріалів (ДБН, ДСТУ, ГОСТ, ВСН, санітарні правила та норми, правила пожежної безпеки, охорона праці, технологічні карти тощо).

ІДС «БУДСТАНДАРТ» розроблено за договором про співпрацю з Державним підпріємством «Укрархбудінформ» на базі Якого, наказом Держбуду України от 10 жовтня 2002 року № 58 Створено «Фонд нормативних документів у сфере містобудування, будівніцтва та промісловості будівельних матеріалів».

Рекомендації щодо поліпшення існуючих на об’єкті практики технологічних процесів створення та використання комп’ютерних систем і мереж та їх програмного забезпечення.

Індивідуальне завдання.

Описати послідовність дій при очищенні кулера мікропроцесора

Для того що почистити кулер мені знадобиться:

  • хрестова викрутка;

  • М’який пензлик ;

  • гумові рукавички;

  • термопаста.

Для того щоб почистити кулер від пилу, необхідно спершу розібрати системний блок. Перш ніж розібрати системний блок потрібно вимкнути його від живлення: витягнув штекер з розетки та відключив живлення на системному блоці. Потім хрестовою викруткою відкрутив шурупи на лівій кришці системно блоку. Тепер я маю змогу почистит кулер на мікропроцесорі.Охайно знімаю кулер разом з радіатором. Потім за допомогою спиртової очищую поверхню мікропроцесора та задню частиту радіатору від залишків засохлої термопасти. Охайно наношу рівномірними шарами термопасту верню частину мікропроцесора там встановлюю на місце. М’яким пензликом охайно чищу кулер від пилу та встановлюю його на місце. Після чого закриваю кришку системного блоку

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]