Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zadachi_z_konstitutsiynogo.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
200.19 Кб
Скачать

5.Громадянка України вийшла заміж за громадянина Великобританії. Протягом двох років вони проживають на території України. У них народилася дитина.

За яких умов дитина має право набути громадянство України? Яким законом слід керуватися при визначенні громадянства дитини? Який орган буде вирішувати пи­тання про громадянство дитини?

1. ст. 7 Закону «про громадянство» громадянином України за народженням є: Особа, батьки або один з батьків якої на момент її народження були громадянами України, ст.13. При різному громадянстві батьків, один з яких на момент народження дитини перебував у громадянстві України, дитина є громадянином України: якщо вона народилася на території України.

2.Законом України «Про громадянство України».

3. Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, його територіальні органи і підрозділи.

6.Громадянин сша українського походження n, звернувся до комісії з питань громадянства при Президенті України з проханням прийняти його до громадянства України.

Якими нормативними актами необхідно керуватися при вирішенні даного питання? За яких умов громадянину США може бути надано громадянство України? Який порядок вирішення цього питання? Які державні органи України будуть вирішувати дане питання?

1. Законом України «Про громадянство України».

2. Умовами прийняття до громадянства України є:

1)визнання і дотримання Конституції України та законів України; 2)подання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов'язання припинити іноземне громадянство (для іноземців).

3) безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п'яти років.

4) отримання дозволу на імміграцію.

5) володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування.

6) наявність законних джерел існування.

Законом України «Про громадянство України».

3.Громадянин, який подав зобов'язання припинити іноземне громадянство, повинні подати документ про це, виданий уповноваженим органом відповідної держави, до уповноваженого органу України протягом двох років з моменту реєстрації їх громадянами України. Якщо він, маючи всі передбачені законодавством цієї держави підстави для отримання такого документа, з незалежних від них причин не може отримати його, він подає декларацію про відмову від іноземного громадянства.

4. Державні органи Украї, які будуть вирішувати дане питання

-Президент України

-Комісія при Президентові України з питань громадянства

-Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, його територіальні органи і підрозділи.

7.Громадянин Німеччини n, перебуваючи на борту туристичного лайнера, що пришвартувався в одеському порту, скоїв ряд хуліганських дій, що в Україні кваліфікуються як злочин.

Дайте юридичний аналіз викладеного факту. Чи підлягає він кримінальній відповідальності за законодавством України? Яку відповідальність буде нести громадянин Німеччини N.

1.Громадянин Німеччини скоїв направомірні дії на території України і буде відповідати за законами України.

2.Він підлягає кримінальній відповідальності за законодавством України.

3. Кримінальна відповідальність за хуліганство ст.296 Кримінального кодексу України: За просте (некваліфіковане) хуліганство передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 - 17 000 гривень), арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років.

Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» Ст.31. Скорочення терміну тимчасового перебування в Україні - Іноземцю та особі без громадянства скорочується раніше визначений йому термін перебування в Україні у разі: порушення ним законодавства України; ст.32. Видворення за межі України Іноземець має бути видворений за межі України у разі якщо він вчинив злочин після відбуття призначеного йому покарання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]