Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zadachi_z_konstitutsiynogo.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
200.19 Кб
Скачать

8.Особа без громадянства n, знаходячись на тери­торії України 5 років, порушила клопотання про набуття громадянства України. Разом з нею проживає її дитина 14 років, також особа без громадянства.

Як вирішити зазначену справу? До компетенції якого органу належить вирішення даного питання? До якого органу особа N повинна була подати заяву про набуття громадянства України? Як вирішується питання про громадянство дитини?

1. Іноземець або особа без громадянства можуть бути за їх клопотаннями прийняті до громадянства України. Умовами прийняття до громадянства України є:

1)визнання і дотримання Конституції України та законів України;

2)подання декларації про відсутність іноземного громадянства.

3) безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх 5 років.

4) отримання дозволу на імміграцію.

5) володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування.

6) наявність законних джерел існування.

2.Це відноситься до компетенції державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, та його територіальних органів і підрозділів.

3. Заяву з питань громадянства подати до дипломатичних представництв та консульських установ України за місцем їх постійного проживання.

4. Дитина може набути громадянства після прийняття громадянства особою без громадянства N за її клопотанням.

9.Особа без громадянства за запрошенням юридичної особи «а» прибула на територію України. По завершенню свого візиту особа виїхала з готелю не оплативши проживання в ньому.

Які дії має вчинити адміністрація готелю для відновлення порушених прав? Які нормативні акти регулюють дане питання? Чи буде неси юридичну відповідальність особа?

1. ст. 22 п.3 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»: Виїзд з України іноземця або особи без громадянства може бути за рішенням суду тимчасово відкладено до виконання ним майнових зобов’язань перед фізичними та юридичними особами в Україні, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

п.2, ст. 25 2. Іноземці та особи без громадянства, які не мають законних підстав для перебування в Україні або які не можуть виконати обов’язок виїзду з України, не пізніше дня закінчення відповідного строку їх перебування у зв’язку з відсутністю коштів або втратою паспортного документа можуть добровільно повернутися в країну походження або третю країну, у тому числі за сприяння міжнародних організацій.

тут не подходит, но можно прочитать ст. 32 п. 2-примусове видворення: Фізичні або юридичні особи, які запрошували чи приймали іноземців та осіб без громадянства, влаштовували їх незаконний в’їзд, проживання, працевлаштування, сприяли в ухиленні від виїзду після закінчення строку перебування, за рішенням суду в установленому законом порядку відшкодовують витрати, завдані державі внаслідок видворення зазначених іноземців та осіб без громадянства.

2. Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Наказ «Про затвердження Правил користування готелями та надання готельних послуг в Україні».

3.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]