Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота1.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
60.98 Кб
Скачать

Курсова робота на тему: Встановлення німецької диктатури в Німеччині

Зміст

Вступ……………………………………………3-4

Розділ 1. Причини та особливості приходу фашистів до влади в Німеччині

    1. Передумови виникнення фашизму в Німеччині………………………..5

    2. Прихід до влади А. Гітлера………………………………………………6

Розділ 2. Механізм фашистської диктатури, державний устрій та політичний режим

2.1 Механізм фашистської диктатури………………………………………..9

2.2 Державний устрій та політичний режим………………………………..12

Розділ 3. Каральні органи фашистської диктатури

3.1. Основні напрями фашистської каральної політики в Німеччині……..20

3.2 Система, повноваження та функції каральних органів фашистської Німеччини………………………………………………………………………..21

Висновки………………………………………………………………26

Використані джерела………………………………………………...27

Вступ

В 20-30 роки ХХ ст. Німеччина намагалася вже двічі реалізувати план всесвітнього панування, але провалилась. Під кінець 20-х років фашизм в Німеччині мав вже значні потенціальні можливості. Гітлерівська партія – НСДАП що підтримувалась розгалуженою системою „дочірніх” союзів та організацій, мала різні засоби агітації та пропаганди, а також озброєні банди, створені для терору. Сильна фінансова підтримка, яку надавали фашистам часина юнкерства та військових, дозволяла гітлерівцям не обмежувати себе в засобах, необхідних для утримання апарату партії, розширення пропаганди і оснащення терористичних бойових формувань. В 1929 року почалася світова економічна криза, вона здобула особливу гостроту у Німеччині. Економічна криза поразила всі сфери економіки країни. Промислове виробництво скоротилось майже у двічі. Кількість безробітних сягнула 7,5 млн. чоловік. Різко погіршився стан не тільки робітничого класу, але і середніх міських прошарків. Криза промисловості перепліталась з кризою аграрною. Криза загострила класову боротьбу в країні. У січні 1931 року відбувся страйк гірняків Рура, в якому приймали участь майже 350 тис. робітників. У авангарді робітників йшла Комуністична партія Німеччини (КПН). У 1930 році вона опублікувала "Програму національного та соціального визволення німецького народу". Хоча більша частина ще йшла за соціал-демократами, авторитет КПН зростав. В умовах економічної кризи і зростаючої класової боротьби пануючі класи Німеччини схилялись до думки, що буржуазно-демократичні методи керування країною стають неможливими. Ставка була зроблена на гітлерівську партію – НСДАП. Захвативши в 1933 р. владу, гітлерівці за короткий час знищили всі демократичні інститути, які існували в державі, і розвернули терор проти революційного робочого руху, перед усім проти комуністів.

В роки свої диктатури німецький фашизм підняв методи які застосовував в період боротьби за владу ( бандитизм, тероризм, провокації, примус, шантаж ) на рівень державної політики.

  • Метою своєї роботи я вибрала аналіз політичної ідеології фашизму, розглянути і зрозуміти особливості політичної доктрини фашизму в Німеччині.

  • Виходячи із заданої мети, поставлені наступні завдання:

  • Дослідити причини та особливості приходу фашистів до влади в Німеччині

  • Розглянути механізм фашистської диктатури, державний устрій та політичний режим

  • розглянути апарат фашистської диктатури

  • Виявити роль каральних органів фашистської диктатури

Предмет дослідження - праці учених - правознавців, що займаються дослідженнями політичної ідеології фашизму.

Об'єктом дослідження даної роботи є фашистська диктатура в Німеччині.

Питанням досліджуваної теми присвячені роботи наступних учених: Бенетон Ф., Бессонов Б.Н., Воробйов К.А., Гаджієв К.С., Галкин А., Жельов, Ірхин Ю.В., Кравченко А.І., Крівогуз І.М., Лопухов Б.Р., Мазуров І., Мартишина О.В., Панарін А.І. та ін.

Розділ 1. Причини та особливості приходу фашистів до влади в Німеччині