Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
теория мк.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
25.12.2018
Размер:
138.03 Кб
Скачать

9. Функції маркетингу.

Маркетингові функції — окремі види або комплекси видів спеціалізованої діяльності, що здійснюються в процесі функціонування підприємства як учасника ринку. 1.Маркетинговы дослыдження: аналіз і прогноз ринку; вивчення споживачів; вивчення конкурентів; вивчення фірмової структури ринку. 2.Розробка стратегії маркетингу: аналіз ситуації; визнач маркет цілей; розробка стратегії маркетингу; оцінювання альтернатив маркет стратегій. 3.Товарна політ: прийняття рішень про розроб нових тов, модиф товарів, зняття тов з вир-ва; планув асортим прод. 4.Цінова політ: визнач необхід інформ для визнач цін; розоб цін стратегії; визнач цін на тов і послуги; рішення щодо зміни ціни. 5.Політ розпод: вибір сист розпод; вибір оптимал каналів розпод; вибір структ каналу; вибір стратег комунікац в каналах розпод; управлін каналами розпод; організ збуту прод; аналіз реаліз прод. 6.Комунікац політ: вибір ефектив форм просув; організ реклами,стимул збуту,персонал продаж,паблік-релейшнз; організ участі підпр у ярмарках і виставках; оцінка ефектив заходів щодо просув. 7.Контроль маркетингу: контроль результатів збуту,частки ринку,прибутковості,нееконом показників; маркетинг аудит зовн середов, цілей та стратегій, маркет заходів, організ структ маркет.

10.Фактори макросередовища в маркетингу

Макросередовище маркетингу - сукупність зовнішніх факторів, що впливають на підприємство (організацію) і всі складові мікросередовища, не підвладні прямому управлінню з боку підприємства. Економічні чинники - співвідношення попиту і пропозиції, доходів і цін на товари, що склалася кон'юнктура. Природні фактори - температурний фон, рельєф місцевості, тривалість сезонів і пр. Науково-технічні фактори - фундаментальні зміни в житті людей, виробництві матеріальних благ, навколишній природі. Політико-правові чинники - законодавчі акти, роль державних органів і громадських інститутів в економічному житті суспільства, створення умов для розвитку ринково-конкурентної сфери діяльності і «правила гри »для суб'єктів ринку. Соціально-культурні фактори - система життєвих цінностей, формує поведінку споживачів, ставлення людей один до одного, суспільства, природи. Складаються традиції, звичаї, стереотипи справляють істотний вплив на споживання в рамках даної території, але вони можуть бути зовсім іншими в іншому місці. У постійно мінливому світі підприємство має відстежувати вплив усіх шести сил, щоб вчасно відреагувати і оптимально пристосуватися. Таким чином, вивчення маркетингового середовища є дуже важливим етапом аналізу ринкових можливостей. Відносини між підприємством і елементами навколишнього середовища різноманітні за характером впливу на них з боку підприємства і можуть бути контрольованими і неконтрольованими. Отже, завдання керівництва підприємства - звести до мінімуму неконтрольовані фактори.

11.Фактори мікросередовища в маркетингу

Мікросередовище маркетингу - область діяльності постійно мінливих сил і чинників, що мають переважно оперативний (операційний) характер. Мікросередовище маркетингу - це ті елементи в оточенні фірми, які контрольовані нею і які вона може вибрати за певних умов. Фактори: 1.Ринок як такий – місткість ринку, місткість окремих сегментів ринку, тенденції змін на ринку, частка на глобал ринку та на окрем сегментах, серед попит на душу насел, насиченість ринку, рівень задоволення потреб, сезонна структура продажу, товари-замінники. 2.Конкуренти: часкта ринку основ конкур, стратег конкур, методи конкур боротьби, ефектив програми маркет(4Р) – продукт, ціна, місце, просування, конкурентоспромож. 3.Споживачі: ставлення до фірми, торг марки та до 4Р; наміри споживачів; переваги кожного сегмента та вимоги до товарів різних сегментів споживачів; мотивації споживачів; поведінка споживачів; сегментув ринку за груп споживачів. 4.Посередники: охопл ринку; торг потенціал; репутація; номенклатура прод; збут мережа; доступність; фін стабіл; умови співпрац; організ сервіс служби; техн обеспеч та ін. 5.Постачальники: якіість товару; ціна; умови постач; оперативн; репутація постачал; рівень кваліф персонал; можл кредиту; можливий обсяг поставок.