Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет администратор.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
33.26 Кб
Скачать

13. Скласти алгоритм виконання розпоряджень, вказівок і рішень керівника. Передати інформацію за допомогою різних видів оргтехнікою

Розпорядження — це документ, який видається посадо­вими особами, під­приємствами в межах їх компетенції й має обов’язкову юридичну силу щодо працівників установ, яким адресовано розпорядження.

Вказівка — це розпорядчий документ керівників переваж­но інформаційно-методичного характеру, пов’язаний із виконанням наказів, інструкцій та інших актів ви­щих органів управління.

Прийняти правильні рішення, визначити, які управлінські дії вважаються етичними, а які ні, досить важко; вирішальним фактором тут виступає послідовність у прийнятті рішення, а також принципи, яких необхідно дотримуватись. Необхідно не забувати про право працівників на вибір, обґрунтованість інформації, а також чітко усвідомлювати, що вони мають такі самі права, як і управлінський апарат, одержувати точну і своєчасну інформацію. Рішення керівника повинно виходити із розуміння таких морально-етичних категорій, як обов’язок, справедливість, порядність, відповідальність, гідність, допомога. Керівникам часто заважають приймати рішення такі чинники, як обмеженість ресурсів, часові межі та недосконалість інформації, проте треба пам’ятати, що до різноманітних ситуацій потрібні відповідні підходи. Вони значно збільшують шанс прийняття правильного рішення.  

На підприємстві ТОВ «Істр» використовують для передачі інформації факс, персональний комп’ютер, тобто електронну пошту, телефон.

Факс – пристрій факсимільної передачі зображення телефонною мережею. Дозволяє точно відтворити графічний оригінал засобами друку. Факс складається з: сканера, що забезпечує введення даних; електронного пристрою, призначеного для прийому/передачі сигналу адресатові; принтера, що друкує повідомлення.

Персональний комп’ютер — електронна обчислювальна машина, призначена для особистого використання, ціна, розміри і можливості якого задовольняють потреби багатьох людей.

Електронна пошта — популярний сервіс в Інтернеті, що робить можливим обмін даними будь-якого змісту (текстові документи, аудіо-відео файли, архіви, програми).

Телефонограма — це термінове повідомлення, що передається адресату по телефону (текст диктується і записується). Це найпростіша й найшвидша форма передачі службових документів.