Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет администратор.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
33.26 Кб
Скачать

11. Скласти план впроваджень інновацій у фрмі.

На сьогодні ефективна інноваційна діяльність є основою економічного зростання як окремо взятого як окремо взятого підприємства чи галузі, так і регіону чи країни загалом. Інновації набувають все більшої актуальності оскільки світ вступив в епоху «інтелектуальної економіки», де основними джерелами добробуту та визначними факторами виробництва стають  нововведення  та творчі досягнення людей . Саме вони дають змогу підприємству здобути значних переваг у конкурентному середовищі і зайняти панівне становище у своїй ніші шляхом створення нового продукту, впровадження технічного процесу або економіко-організаційної методики, що спрямовані на вдосконалення виробництва, покращення якості споживання, рівня життя.

Тобто, найбільших комерційних успіхів досягають економічні суб’єкти, що функціонують на принципах інноваційної діяльності. Забезпечення постійного потоку нововведень у виробництво, їхня реалізація - найважливіша функція управління більшості промислових компаній.

12. Оцінити виробничо-економічний потенціал організації та провести аналіз організаційної структури управління.

Загальна стратегія розвитку підприємства ТОВ «Істр» пов’язана з діяльністю підприємства в цілому. Виробничі види стратегій забезпечують реалізацію генеральної стратегії підприємства по окремим направленням його діяльності. Діяльність підприємства на споживчому ринку направлена на досягнення певних стратегічних цілей і тактичних задач, які дозволяють забезпечити ефективну господарську діяльність, виживання і його конкурентоспроможність на ринку.

Досягнення цілей ТОВ «Істр» передбачає реалізацію цілей суспільства (в нормальних умовах розвитку ринку), оскільки отримання прибутку передбачає реалізацію продукції, тобто визнання її покупцем.

Розробка стратегії діяльності ТОВ «Істр» на споживчому ринку здійснюється в декілька етапів: 1. повинен бути проведений аналіз зовнішнього середовища функціонування підприємства та його виробничо-технічні можливості. 2. розробки стратегії пов’язаний з визначенням цілей та ключових проблем розвитку ТОВ «Істр». 3. обґрунтування стратегії розробляються альтернативні варіанти розвитку підприємства. 4. оцінка та вибір стратегії розвитку. 5. складання програми дії і контроль їх реалізації.

Не залежно від формулювання стратегічних цілей діяльності ТОВ «Істр» на майбутній період обов’язковим є забезпечення прибутковості підприємства.

Організаційні структури створюються для того, щоб забезпечити координацію й контроль діяльності підрозділів фірми та її співробітників.

Організаційна структура ТОВ «Істр» лінійно функціональна. Тобто є найпоширенішою в середовищі підприємств, що зростають, переходячи з категорії малих до категорії середніх. Управління такими підприємствами потребує більшого професіоналізму у виконанні окремих функцій, але централізація управління при цьому зберігається. Лінійно-функціональна структура дає змогу організувати управління за лінійною схемою, при цьому функціональні служби лише допомагають вищому керівництву кваліфіковано обґрунтувати те чи інше управлінське рішення.