Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет администратор.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
33.26 Кб
Скачать

Вступ

Я, Коваленко Світлана Василівна, студентка групи СК – 091, проходила практику на підприємстві ТОВ «Істр», по спеціальності «Адміністратор».

Товариство з обмеженою відповідальністю «Істр» знаходиться за адресою: вул. Фанагорійська, 7, місто Ізмаїл, Одеська область, Україна.

ТОВ «Істр» співпрацює з підприємствами міста Ізмаїл та пропонує їх товари та послуги. Має конференц-залу для проведення презентацій, конференцій, переговорів. Пропонує такі товари: найкращі сорти вин Ізмаїльського виробника, весільне вбрання від швейної фабрики «Астра», пиво «Fest» зварене Ізмаїльською пивоварнею, морозиво фірми «Мозаїка». Також надає послуги круїзної компанії «Червона Рута», готелю «Істр - гостинність», та пропонує круїз по річці Дунай.

Під час роботи я керувалася: чинним законодавством України; статутом підприємства; Правилами внутрішнього трудового розпорядку; посадовою інструкцією «Адміністратора»;

У період практики я виконувала такі обов’язки, як: організовувала безперебійну роботу підприємства; здійснювала роботу по організації ефективного і культурного обслуговування покупців, створювала для них комфортні умови, контролювала відсутність порушень правил торгівлі; консультувала відвідувачів з питань наявних послуг; підтримувала на робочих місцях атмосферу доброзичливості; контролювала загалом прийняття-здачу товарів на склад; розглядала претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням покупців; контролювала вихід працівників на роботу, присутність працівників на робочому місці протягом робочого дня, контролювала охайний вид працівників, носіння працівниками в робочий час форменого робочого одягу.

1. Ознайомлення з підприємством. Організація робочого місця адміністратора. Скласти блок-схему робочого місця адміністратора.

У перший день мого перебування на практиці, я ознайомилась із підприємством: з його конструкцією, його послугами, з його співробітниками та своїм робочим місцем. Також ознайомилась зі Статутом ТОВ «Істр» та правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Організація робочого місця адміністратора включає в себе відповідність місця антропометричним, фізичним і психологічним вимогам. При організації робочого місця адміністратора повинні бути дотримані наступні основні умови: оптимальне розміщення устаткування, що входить до складу робочого місця і достатній робочий простір, що дозволяє здійснювати всі необхідні рухи і переміщення.

Велике значення у організації робочого місця має моторне поле - простір робочого місця, в якому можуть здійснюватися рухові дії людини. Оптимальне розміщення предметів праці і документації в зонах досяжності: дисплей розміщується в зоні а (в центрі); системний блок розміщується в передбаченій ніші столу; клавіатура - в зоні г/д; «миша» - в зоні в справа; сканер в зоні а/б (зліва); принтер знаходиться в зоні а (справа); документація: необхідна при роботі - в зоні легкої досяжності долоні – в, а у висувних ящиках столу - література, невживана постійно.

Для комфортної роботи стіл повинен задовольняє наступні умови: висота столу вибрана з урахуванням можливості сидіти вільно (висота робочої поверхні 700 мм); конструкція столу передбачає наявність висувних ящиків.

Велике значення надається характеристикам робочого крісла. Так, висота сидіння над рівнем підлоги знаходиться в межі 500мм. Поверхня сидіння м'яка, передній край закруглений, а кут нахилу спинки - регульований.

Передбачається можливість різного розміщення документів: збоку, між монітором і клавіатурою і т.п. Відстань від очей до екрану 400 мм, відстань від ока до документа 400 мм.

2. Проаналізувати якісний склад колективу. Визначити психологічні сумісності працівників.

Рівень якісного складу колективу визначає рівень ефективності підприємницької системи, оскільки від особистих якостей працівників, їх загальноосвітнього, і кваліфікаційного рівня залежить якість рішень, що приймаються і результати їх реалізації. Аналіз якісного складу працівників передбачає вивчення робітників по статті, віку, освіті, кваліфікації, стажу роботи і іншим соціально-демографічним признакам.

Аналіз якісного складу колективу з боку їхньої освіти й кваліфікації припускає визначення кількісного складу працівників з вищою освітою, якісного рівня розміщення працівників по посадам, ступеню раціонального використання фахівця, з вищою освітою і визначення показників якості розміщення кадрів по спеціальностях і ступеню раціональності використання працівників. Для оцінки якості персоналу використовуються різні методи: 1) атестація у вигляді екзаменів з окремих дисциплін; 2) оцінка за результатами практичної перевірки; 3) бальна оцінка всієї сукупності ділових і особистих якостей атестованого; 4) тестологічні методи.

Комфортні виробничі умови, забезпеченість необхідними засобами праці, чітка організація роботи неодмінно створюють сприятливі для взаємодії людей умови. Разом з тим важливий вплив має їх ставлення один до одного, психологічна та практична готовність до співпраці, індивідуально-психологічні особливості людей. Психологічна сумісність передбачає спільність поглядів, переконань, соціальних і моральних установок, цінностей, ставлень. Усе це найбільше духовно зближує людей. Психологічна сумісність, яка на них базується, — це вищий інтегративний рівень сумісності людей, яка характеризує глибокий, змістовий бік взаємодії та зумовлює її ефективність.

Колектив ТОВ «Істр» відноситься до згуртованого колективу – стабільний склад працівників з високою дисципліною і трудовою віддачею, заснований на дружбі і взаємопошані.