Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет практика.docx
Скачиваний:
105
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
42.01 Кб
Скачать

Вступ

Під час проходження технологічної практики з менеджменту на даному підприємстві,я мала за мету ознайомитися з його внутрішньою та зовнішньою діяльністю,з роботою персоналу та зі складанням і безпосередньо виконанням бізнес-плану підприємства.

Насамперед розглядалася характеристика підприємства,його вид за формою власності,види діяльності,становище на ринку.Далі ознайомлення з бізнес планом,його структура,аналіз обґрунтування планових показників і напрямків діяльності.Цілі та завдання виробництва,характеристика елементів виробничої системи,характеристика виробничого процесу,технологічні операції та процеси:характеристика,правила і порядок розробки.Метою проходження практики було сформувати навички з організації виробництва,ознайомитися з організаційними принципами побудови виробничих підрозділів підприємства як виробничої системи.Під час проходження практики я вичила організаційну структуру підприємства,ознайомилася зі звітними та іншими інформаційними документами про діяльність підприємства,навчилася приймати управлінські рішення в реальних ситуаціях,які виникають у поточній діяльності підприємства.

Моею метою під час проходження технологічної практики з менеджменту показати в звіті свої знання та навички, отримані в процесі проходження практики.

Зміст

1.Вивчення характеристики підприємства.

2.Організаційна структура управління підприємством.

3. Дослідження систем менеджменту підприємства.

4. Аналіз робочого дня керівника.

5. Система управління діяльністю ТОВ"АТБ" та економічне обґрунтування господарських рішень.

6.Характеристика інформаційної забезпеченості діяльності працівника.

7. Управління персоналом.

8.Ознайомлення з бізнес-планом підприємства.

9.На основі діючої системи мотивації запропонувати ефективні заходи мотивування в колективі.

Висновок

Вивчення характеристики підприємства

АТБ" - одна з найбільших, динамічно таких, що розвиваються мереж України.

Компанія "АТБ-маркет" заснована в 1993 році. Дослідження ринку роздріб, проведений компанією ЧП "Джи Ти Партнерс Україна"(GT Partners Ukraine) за станом на 30.06.2012 показали, що АТБ, - мережа №1 в Україні по кількості торгових об'єктів серед продовольчих мереж і інших підприємств сучасних форматів, а саме магазинів самообслуговування з торговою площею понад 80 кв.м.

"АТБ" - це магазины-дискаунтеры з демократичною ціновою політикою, сновными перевагами яких : стабільно низькі ціни, зручне розташування, оптимальний асортимент і висока якість продукції.

Товарообіг торгової мережі " АТБ" за 2011 рік склав більше 18 055 296 тис. грн(з ПДВ).

Щодня в " АТБ" купівлі здійснюють більше 2 млн. українців.

"АТБ-маркет" - підприємство корпорації " АТБ". Історія компанії "АТБ-маркет" почалася в 1993 році. Тоді в молодій українській державі ще не було ні дискаунтеров, ні супермаркетів, ні гіпермаркетів. Були гастрономи " радянські". Шість таких гастрономів фірми " Агротехбизнес" започаткували становлення мережі дискаунтеров " АТБ".

Колектив фірми не лише розвиває мережу продуктових магазинів, але і експериментує з впровадженням нової системи самообслуговування у форматі дискаунтер. З березня 2001 року гастрономи " АТБ" послідовно реорганізуються в дискаунтеры, для магазинів мережі розробляється єдиний фірмовий стиль. Мережа " АТБ" заявляє про себе як про серйозного гравця на ринку роздрібної торгівлі. До грудня 2003 року в 12 містах України працюють вже 85 магазинів " АТБ". У кінці 2006 року мережа магазинів " АТБ" налічує 169 магазинів в 38 містах України. З 2007 по 2011 рік доводиться відкриття 367 нових магазинів " АТБ". Впродовж останніх 5 років підприємство показує найвищі темпи розвитку. Товарообіг мережі " АТБ" в 2011 р. склав 18 055 296 тис. грн(з ПДВ). На сьогодні продуктова мережа " АТБ" налічує більше 690 магазинів в 180 містах України. За 20 років роботи дискаунтеры АТБ зарекомендували себе як магазини, де можна придбати якісний товар і при цьому заощадити сімейний бюджет.Невід'ємною частиною життя компанії, наших традицій являються корпоративні заходи.Тому в дружній команді АТБ постійно організовують турніри по футболу, тенісу, шахам, риболовлі і ін. Окрім спортивних заходів, в компанії проводять і професійні конкурси - "Продавець року", "Кращий співробітник". Кожне свято в компанії "АТБ-маркет" - подія і добра традиція! Новий рік, День працівників торгівлі, 8 березня, відкриття ювілейних магазинів - усе це загальні масштабні урочистості в компанії і, звичайно ж, подарунки співробітникам! В день захисту дітей, в день знань - також приємні сюрпризи. Організовуються конкурси з призами і подарунками для дітей співробітників підприємства.Керівництво компанії добре розуміє: хороший відпочинок - запорука хорошої роботи, тому компанія "АТБ-маркет" надає можливість своїм співробітникам і їх дітям відпочити і оздоровитися в санаторіях України, серед яких такі відомі здравниці, як Трускавець, Миргород, Моршин, Свалява, Мисхор, Євпаторія та ін.Окрім традицій, в компанії є і своя корпоративна культура. Основні її принципи полягають в наступному:

Головне - не процес, а результат

Чітка постановка завдання - запорука її точного виконання

Постановка завдання може обговорюватися. Поставлене завдання повинне виконуватися

Свої завдання кожен повинен виконувати самостійно

Якість і своєчасність виконання завдань - основа нашої репутації

Субординація - це важливо

Тільки лояльні співробітники можуть бути членами нашої команди

Від ініціативи кожного залежить розвиток усієї компанії

Знання і професіоналізм співробітників - основа успіху компанії

Прагнення до розвитку

Чесність і справедливість

Командна робота

Взаємоповага

Компанія "АТБ-маркет" - це дружний колектив, де головна цінність - це люди!Наша місія Забезпечувати населення України якісними продуктами харчування і непродовольчими товарами першої необхідності за мінімальними цінами. Гарантувати якість товару за рахунок використання високоефективних технологій і етичного ведення роздрібного бізнесу.