Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет практика.docx
Скачиваний:
105
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
42.01 Кб
Скачать

Характеристика інформаційної забезпеченості діяльності працівника

Всі види даних, які використовуються в менеджменті, в сукупності утворюють певну систему інформації. До системи інформації входять люди, структура (побудова, форма), методи, технічні способи зняття, перетворення, передачі даних, носіїв інформації, схеми обробки даних, які показують порядок її обробки. Структура інформаційної системи - це обєднання дій і процесів, які реалізують функції збору, отримання, накопичення, зберігання інформації в організаційній структурі фірми і відбивають процес передачі та схвалення інформації. Основними функціями управлінської інформаційної системи є збір, зберігання, накопичення, пошук і передача даних, які використовуються для підтримки ухвалення рішень. Головне місце в інформаційній системі належить системі обробки даних (СОДІ). Інформаційно-операційна система накопичує дані, обробляє їх і передає інформацію. Спочатку дані вводяться в інформаційну систему. Потім вони проходять трансформацію або процес. Процес містить різні форми маніпулювання даними і аналізу (класифікація, сортування, підрахунок, підсумки), які трансформують дані в інформацію. Інформаційна система - це набір процедур (процес, збір і переробка інформації) для підтримки планування, ухвалення рішень, координації і контролю. Інформаційні системи необовязково мають бути компютеризовані. Але компютери мають безумовні переваги.

Для задоволення потреб різних організаційних рівнів і функціональних сфер менеджменту є 5 головних типів інформаційних систем:

1) ділова-процесна;

2) офісна автоматизована;

3) управлінська інформаційна система;

4) система підтримки рішень;

5) система підтримки виконання рішень.

Управління персоналом

Система управління персоналом ТОВ"АТБ", що складається з 35 чоловік,

являє собою підсистеми умов праці, трудових відносин, оформлення та

обліку кадрів.

Стосовно першої підсистеми слід відмітити, що умови праці відповідають

вимогам психофізіології, психоестетики, охорони праці та авколишнього

середовища. Робочі приміщення добре оформлені і сприяють трудовій

діяльності.

Трудові відносини в колективі сповнені взаємоповаги, взаєморозуміння,

тісних дружніх стосунків. Конфліктні ситуації трапляються дуже рідко і

швидко вирішуються.

Оформлення і облік кадрів веде комерційний директор. Керівництво

підприємства схильне до стабільності чисельності працівників. В зв'язку

з цим, на підприємстві велика увага приділяється своєчасній виплаті

заробітної платні, мотивації, матеріальному заохоченню, сприянню

позитивному психологічному клімату в колективі. Відповідно до обсягів

отриманого прибутку нараховуються премії.

Велика робота проводиться у перепідготовці та підвищенні кваліфікації

кадрів, їх пристосуванню до нових умов господарювання та загальної

комп'ютеризації.

В разі необхідності, кожен працівник може звернутися до генерального

директора з проханням про фінансову чи матеріальну допомогу.

Ознайомлення з бізнес-планом підприємства.

Бізнес-план – ретельно підготовлений документ, котрий розкриває всі сторони будь-якого запроектованого комерційного заходу. Він дозволяє передбачати не лише всі заходи для реалізації нової ідеї, а й визначити необхідне фінансове забезпечення та можливість одержання доходу (прибутку). Практично його можна вважати формою експертної оцінки доцільності та ефективності здійснення нової підприємницької ідеї. За сучасних умов господарювання бізнес-план практично є робочим інструментом, що використовується в усіх сферах підприємництва. Його бажано розробити у разі організації нової фірми; об’єднання існуючих підприємств і створення на базі цього інтегрованого організаційно-правового утворення; трансформації власності; започаткування зовнішньоекономічної діяльності. Починаючи розробку бізнес-плану, треба чітко уявляти собі, що кожний конкретний план має свої особливості і не існує якогось придатного на всі випадки життя універсального бізнес-плану. Кожен бізнес-план має свої особливі риси залежно від того, в якій сфері починає працювати підприємець, який капітал він хоче отримати від банку чи інвестиційної компанії. Розробка бізнес-плану практично розпочинається з розділу “Продукція (послуги) фірми”. Цей розділ необхідний для того, щоб переконати клієнтів у перспективності рекомендованого бізнесу і породити довіру до нього, описуючи переваги та особливості пропонованого продукту. В ньому акцентується увага на властивостях продукту, що виокремлюють його з аналогічних товарів, та вигодах (зиску), які (який) може мати клієнт, придбавши його.