Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
trening.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
1.16 Mб
Скачать

Угода про завдаток

м.Вінниця вул.Лялі Ратушної 130.

Місто Вінниця., 2010 року, 06 місяця, 27 числа

ЗАВДАТКОДАВЕЦЬ: ТОВ «Троє акритих дверей», в особі Генерального директора Юдін О.В., що діє на підставі статуту, з одного боку, і

ЗАВДАТКОДЕРЖАТЕЛЬ: ТОВ «Швендуля», в особі Заступника Генерального директора, що діє на підставі Статуту, з іншого боку, на виконання договору від 27 червня 2010 р.

уклали Дану Угоду про наступне:

  1. Сторони дійшли згоди в тому, що для забезпечення точного та належного виконання зобов'язань за договором №254 від 27,06,2010 р., передбачена ним передоплата у розмірі 50 відсотків має статус завдатка.

  2. У випадку безпідставної відмови ЗАВДАТКОДАВЦЯ від виконання своїх зобов'язань за договором №254 від 22 червня 2010 р., останній втрачає право вимагати повернення передоплати в повному обсязі.

  3. У випадку безпідставної відмови ЗАВДАТКОДЕРЖАТЕЛЯ від виконання своїх зобов'язань за договором №254 від 27 червня 2010 р. останній повинен повернути ЗАВДАТКОДАВЦЮ подвійну суму передоплати.

  4. ЗАВДАТКОДЕРЖАТЕЛЬ повинен повернути подвійну суму передоплати протягом 10-деного терміну з моменту відмови від договору чи з моменту закінчення терміну договору, якщо ЗАВДАТКОДЕРЖАТЕЛЬ не розпочне його виконання.

  5. При простроченні за п.4 Даної Угоди ЗАВДАТКОДЕРЖАТЕЛЬ сплачує пеню в розмірі 15% за кожен день прострочення.

  6. Дана Угода є невід'ємною частиною договору №254 від 22 червня 2010 р.

Юридичні адреси, банківські реквізити і підписи сторін

 ТОВ Шах і Мат ТОВ «Швендуля»

м.Вінниця, вул Лялі Ратушної,130 м.Вінниця, вул. Гонти, 12

Р/У 12456688 Р/У15254578

Юдін О.В. Шевчук О.

Завдання №7 Договір поручництва

Теоретична частина

Поручництво - це договір, на підставі якого поручник беї зобов'язання перед банком-кредитором оплатити за необхідне є заборгованість позичальника.Договір поручництва складається обов'язково в письмові формі і засвідчує відповідальність поручника за виконання поз: чальником зобов'язань щодо повернення позички та сплат позичкового процента за користування нею. я договору поручництва банкові необхідно ретельно проаналізувати за даними бухгалтерського обліку поручника (гаранта) його фінансовий стан, платоспроможність і спроможності повернути за позичальника несплачений кредит і належні позичкові проценти. При цьому слід одержати дані щодо раніше наданих поручником зобов'язань і гарантій, перевірити його статут, свідоцтв про державну реєстрацію та інші необхідні документи.У разі стягнення з поручника (гаранта) несплаченої позичальником ком позички і процентів банкові-кредитору необхідно вже наступного дня після настання строку платежу направити в банк, де відкрито розрахунковий рахунок поручника (гаранта), платіжні документи на безспірне стягнення боргу з розрахункового рахунка поручника (гаранта), якщо такий порядок був передбачений договоре» поручництва або гарантійним листом, та одночасно направити поручнику (гаранту) поштою (з повідомленням про

вручення) претензій з викладенням суті вимог банку.Якщо по закінченні місячного строку з дня отриманні поручником(гарантом) претензії банк-кредитор не одержить від нього коштів для повного погашення заборгованості, питання про  стягнення з поручника (гаранта) коштів необхідно вирішувати через суд (арбітражний суд) у встановленому законом порядку.

Питання продовження строку погашення кредиту, забезпеченою поручництвом (гарантією), може бути вирішене тільки після погодження з поручником (гарантом) нового строку дії поручництва (гарантії), що оформляється додатковою угодою до договору

Продовження гарантійних зобов'язань треба оформити до настання строку

погашення кредиту.

Разом з очевидною надійністю названих форм забезпечення кредитів їх використання пов'язане з певною незручністю для контрагентів: потреба укладати нотаріальні акти, заставні листи, особливо у разі співвласності, висока вартість оформлення цих юридичних актів. Юридична чи фізична особа, яка бажає отримати кредит, часто не має достатнього матеріального чи правового забезпечення кредиту. Крім цього, можливе багаторазове перезаставляння майна, що практично знімає матеріальну відповідальність з особи, яка здійснила перезаставу. Багато клопоту завдають кредиторам зберігання, оцінка та реалізація заставленого майна. У кінцевому рахунку ці форми забезпечення кредиту також не є цілком надійними. Відтак найдоступнішою і найнадійнішою формою фінансовогозабезпечення інтересів кредиторів може бути страхування кредитів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]