Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Литовкина.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
140 Кб
Скачать

3.4. Перестрахування

З метою захисту власного страхового портфелю та відповідно до вимог законодавства України АТ “Страхова Група ”ТАС” здійснює операції з перестрахування.

Перестрахування – це страхування самої страхової Компанії, у результаті якого забезпечується фінансова стійкість, платоспроможність, збалансованість страхового портфелю й рентабельність страхових операцій страховика.

Для захисту своїх фінансових ресурсів, а також своєчасного й повного виконання своїх фінансових зобов'язань перед страхувальниками Страхова Група “ТАС” використовує облігаторну і факультативну форми перестрахування.

Облігаторне перестрахування здійснюється за наступними видами страхування: страхування майна юридичних і фізичних осіб від вогневих ризиків і інших небезпек, страхування наземного транспорту, страхування подорожуючих за кордоном, страхування відповідальності автоперевізників і експедиторів, обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів за додатковими договорами страхування “Зелена картка”.

Партнерами АТ СГ “ТАС” э надійні американські, європейські та російські страхові й перестрахові компанії, що мають великий досвід перестрахування.

Крім передачі ризиків у перестрахування, АТ СГ “ТАС” надає послуги у вигляді перестрахування іншим страховикам. Оперативність прийняття рішень, а також бездоганне виконання прийнятих на себе фінансових зобов'язань завжди були й залишаються основними принципами роботи Страхової групи “ТАС” з вхідного перестрахування.

Акціонерне товариство “Страхова Група “ТАС” уклало договір облігаторного перестрахування майна з Мюнхенським перестрахувальним товариством (Німеччина) на 2010 рік. Ємність договору становить 75 млн. грн. Договір забезпечує покриття для майна юридичних і фізичних осіб, будівельно-монтажних ризиків, у тому числі відповідальності перед третіми особами при проведенні будівельно-монтажних робіт, а також будівельних машин і механізмів на будівельному майданчику. перестраховиками за програмою облігаторного перестрахування майна виступають також Ганноверське перестрахувальне товариство (Німеччина) і Польське перестрахувальне товариство (Польща).

Крім цього АТ СГ “ТАС” уклало договір перестрахування вантажів і водного транспорту з перестраховою компанією Milli Re (Туреччина) і продовжив термін дії договору перестрахування вантажів і водного транспорту, укладеного з Польським перестраховим товариством. Ємність програми становить 2 млн. доларів США.

Також укладено договори перестрахування наземного транспорту з Польським перестраховим товариством (Польща) та з Російським перестраховим товариством (Росія). Ємність програми становить 250 тис. доларів США.

Продовжено термін дії договорів перестрахування від нещасних випадків. Перестраховиками по даній програмі є Польське перестрахувальне товариство, Російське перестрахувальне товариство (Росія), Перестрахова компанія Sava Re (Словенія). Ємність програми становить 5600 000 гривень.

Головними перестраховиками є:

- Мюнхенське перестрахувальне товариство “Munich Re” (Німеччина)

- Швейцарське перестрахувальне товариство (Швейцарія)

- Кельнське перестрахувальне товариство (Німеччина)

- Ганноверське перестрахувальне товариство “Hannover Re” (Німеччина)

- Польське перестрахувальне товариство “Polish Re” (Польща)

- Трансатлантичне перестрахувальне товариство «Transatlantic Re” (США)

- Перестрахова компанія “Sava Ltd” (Sava Re) (Словенія)

- Перестрахова компанія “Milli Re” (Туреччина)

- “Ингосстрах” (Росія)

- Російське перестрахувальне товариство (Росія)

- “Транссибірська перестрахувальна корпорація” (Росія)

- “МСК-Стандарт” (Росія)

- “Московське перестрахувальне товариство” (Росія)

- “КАПІТАЛ Перестрахування” (Росія)

- “Прогрес-Гарант” (Росія)

- “Військово-страхова компанія” (Росія)

- “TT Club (Великобританія) ”

- “ПРОВІДНА” (Україна)

- “АХА Страхування” (Україна)

- “ІНГО Україна” (Україна)

- “АСКА” (Україна)

- “Альянс Україна”

- “Європейський страховий альянс” (Україна)

- “ПЗУ Україна” (Україна).

Найбільшим перестрахувальником Страхової Групи «ТАС» є Мюнхенське перестрахувальне товариство Munich Re (близько70% ризиків).