Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Литовкина.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
140 Кб
Скачать

3.2. Страхування відповідальності

Страхова Група “ТАС” надає послуги страхування для всіх власників транспортних засобів, для яких обов’язковим є страхування цивільно-правової відповідальності. Страхова Група “ТАС” укладаючи відповідний договір страхування, застраховує цивільну відповідальність за збитки, завдані майну, життю або здоров’ю третіх осіб, внаслідок ДТП, що сталася з вини водія транспортного засобу.

З 19 вересня 2011 року у зв’язку зі змінами в законодавстві ОСЦПВ ВНТЗ може бути укладено тільки один тип договору, умови страхування якого відповідають договору 1-го типу. За таким договором застрахованою вважається відповідальність будь-якої особи, що на законних підставах керує транспортним засобом (генеральне доручення, доручення, договір оренди, найму, лізингу тощо), вказаним у полісі.

У Страховій Групі “ТАС” відносно транспортних засобів, які постійно зареєстровані в Україні та які не підпадають під обов’язковий технічний контроль (ОТК), поліс укладається строком на один рік.

Виключенням є транспортні засоби, які мають тимчасову реєстрацію або ті, що зареєстровані в інших країнах, та транспортні засоби, які підпадають під ОТК. Відносно таких транспортних засобів укладаються поліси зі строком дії від 15 днів до 1 року.

Згідно Закону, страхова сума (ліміт відповідальності) за шкоду, заподіяну майну третіх осіб, встановлена у розмірі 50 000 грн. на кожного потерпілого (не більше 5-ти осіб). Страхова сума (ліміт відповідальності) за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю третіх осіб становить 100 000 грн. на одного потерпілого.

Вартість полісу ОСЦПВ від у Страховій Групі “ТАС” залежить:

  • типу транспортного засобу (об’єм двигуна, вантажопідйомність, пасажиромісткість);

  • місця реєстрації ТЗ;

  • періоду використання ТЗ (для річних полісіів ОСЦПВ);

  • сфери використання ТЗ;

  • водійського стажу осіб, які допущені до керування ТЗ;

  • строку дії полісу.

Страхова Група “ТАС” гарантує виїзд аварійного комісара на місце ДТП; можливість безкоштовного консультування з Центром обслуговування клієнтів, з юристом, з аварійним комісаром при настанні страхового випадку; допомогу в оформленні необхідних документів; виплату страхового відшкодування на протязі 15 діб з моменту отримання всіх документів.

Придбати поліс ОСЦПВ у Страховій Групі “ТАС” можна надавши наступні документи:

  • паспорт громадянина України та ідентифікаційний номер;

  • посвідчення на право керування ТЗ;

  • свідоцтво про реєстрацію ТЗ (технічний паспорт);

  • протокол технічного стану ТЗ/техталон, якщо ТЗ підпадає під ОТК;

  • документ, на підставі якого Ви маєте право отримати поліс ОСЦПВ на пільгових умовах (у разі наявності такого).

Зразок вище описаного полісу ОСЦПВ наведено у додатку З.

Страхова Група “ТАС” також пропонує своїм клієнтам страховку КАСКО. Комплексна програма “ТАС Мотор” є однією з найкращих в автомобільному страхуванні і забезпечує захист від усіх ризиків (Додаток К).

Перевагами страхування КАСКО є захист не лише від ДТП, протиправних дій третіх осіб, викрадення, стихійних лих, але і від таких специфічних ризиків як попадання каменів з-під коліс, падіння льоду з даху, падіння дерев, шлагбаумів і тому подібне. При цьому є можливість підібрати дійсно оптимальні та індивідуальні умови страхування.

Повне КАСКО включає в себе страхування від наступних подій:

1) пошкодження чи знищення транспортного засобу внаслідок дорожньо-транспортної пригоди (ДТП);

2) незаконне заволодіння транспортним засобом, а також його пошкодження або знищення внаслідок ДТП при незаконному заволодінні;

3) пошкодження, знищення або крадіжку частин, деталей, приладів і обладнання транспортного засобу, внаслідок протиправних дій третіх осіб;

4) пошкодження або знищення транспортного засобу внаслідок стихійного лиха (повені, смерчу, шторму, зливи, граду, обвалу, сходження лавини, зсуву, виходу підгрунтових вод, селі, удару блискавки), падіння дерев та інших предметів, нападу тварин;

5) пошкодження або знищення ТЗ внаслідок пожежі чи самозаймання транспортного засобу, в тому числі виклика­ного коротким замиканням в електрооблад­нанні транспортного засобу.

Страхова Група “ТАС” надає послуги страхування обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників на території країн - членів міжнародної системи автострахування “Зелена Карта” (Додаток Л).

Страхова Група “ТАС” відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров'ю і/або майну потерпілих унаслідок дорожньо-транспортного випадку, який стався на території країн - членів міжнародної системи автострахування “Зелена Карта”. “Зелена Карта” є фінансовим і правовим захистом українського автовласника за кордоном в разі можливого ДТП. Країни-члени міжнародної системи автострахування “Зелена карта” зазначаються у полісі.

Також клієнти Страхової Групи “ТАС” можуть застрахувати такі види відповідальності:

  • Юридичну (адвокатську діяльність);

  • Нотаріальну діяльність;

  • Аудиторську діяльність;

  • Медичну діяльність;

  • Ліквідаційну діяльність;

  • Будівництво;

  • Митну діяльність;

  • Операції з нерухомістю;

  • Охоронну діяльність;

  • та інші.