Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Литовкина.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
140 Кб
Скачать

2.5. Управління ат “Страхова група ”тас”

Активи Групи ТАС керуються компанією ТОВ “Інвестиційно-Фінансова Група “ТАС” (ІФГ ТАС). Як інноваційна компанія, ІФГ ТАС веде свій бізнес згідно з сучасними світовими стандартами, забезпечуючи високі норми прибутковості акціонерного капіталу, сприяючи розвитку ринків, на яких присутня, і відповідаючи на потреби всіх клієнтів.

Засновником і основним акціонером Групи та її керуючої компанії є Сергій Леонідович Тігіпко.

Черкаська регіональна дирекція Акціонерного товариства “Страхова група “ТАС” є структурним підрозділом Акціонерного товариства “Страхова група “ТАС”, безпосередньо підпорядкованим Правлінню товариства.

Черкаська регіональна дирекція акціонерного товариства “Страхова група “ТАС” була утворена 21 травня 2002 року Загальними зборами акціонерів.

В черкаській дирекції акціонерного товариства “Страхова група “ТАС” працює 22 особи, із яких 4 - керівники, 13-спеціалісти, 5- службовці.

Черкаська регіональна дирекція не є юридичною особою.

Метою діяльності регіональної дирекції є одержання прибутку шляхом надання послуг із забезпеченням страхового захисту майнових інтересів громадян і юридичних осіб та здійснення перестраховувальної діяльності в межах, визначених чинним законодавством, Статутом Товариства та цим Положенням.

Черкаська регіональна дирекція у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України та постановами Верховної Ради України, Указами Президента України, постановами і розпорядженнями, Кабінету Міністрів України, нормативними документами органів державної виконавчої влади, Статутом, рішеннями, наказами та вказівками органів управління Товариства та цим Положенням про дирекцію.

Регіональна дирекція має в користуванні основні засоби та оборотні кошти, відображені у балансі.

На регіональну дирекцію покладаються такі функції:

- організація і проведення від імені Товариства страхової та перестрахувальної діяльності відповідно до Статуту і ліцензії на право здійснення страхової діяльності, в межах лімітів, встановлених дорученням, за правилами та умовами, затвердженим Правління Товариства, із метою одержання прибутку;

- проведення маркетингових досліджень страхового ринку з метою виявлення і; упровадження перспективних продуктів страхування, розробка нових страхових технологій і методів роботи, в тому числі з обслуговування страхувальників, вивчення практики розміщення тимчасово вільних коштів та прогресивної інвестиційної політики в регіоні:

- розвиток агентської мережі в регіоні;

- розширення клієнтської бази дирекції для найбільш повного охоплення регіонального ринку страхових послуг;

- визначення фінансових результатів діяльності регіональної дирекції, правильне та своєчасне нарахування та сплата податків та інших обов'язкових платежів ;

- розробка бюджету по доходах та витратах на проведення страхувальної та перестраховувальної діяльності в межах нормативів, встановлених Правлінням товариства:

- визначення розмірів посадових окладів, надбавок, комісійної винагороди, премій інших заохочувальних виплат працівникам дирекції згідно встановлених Правління форм і систем оплати праці;

- виконання бюджетних показників, шляхом здійснення ефективної страхової та перестрахувальної діяльності на регіональному рівні;

- ведення бухгалтерського і статистичного обліку та подання звітності відповідно до чинного законодавства й у встановленому Правлінням порядку;

- забезпечення збереження майна та коштів Товариства;

- пропаганда та реклама страхової та перестраховувальної діяльності в межах єдиної рекламної політики Товариства;

- робота з кадрами, підбір спеціалістів та страхових агентів (посередників), методичне забезпечення і організація їх праці, здійснення управління і контролю за їх, діяльністю;

- здійснення капітальних вкладень відповідно до порядку та в межах лімітів, встановлених Правлінням;

- впровадження у дирекції передових комп'ютерних інформаційних технологій.

Дирекція веде окремий баланс, який є частиною консолідованого балансу Товариства, має поточний, валютний та інші рахунки в банках, печатку та штампи зі своїм найменуванням, використовує емблему та логотип Товариства.

Дирекція має право представляти інтереси Товариства в якості позивача, відповідача або третьої особи у суді, господарському та третейському судах за дорученням Голови Правління на ім'я відповідної посадової особи Товариства.

Дирекція здійснює відрахування в страхові резерви для забезпечення майбутніх виплат страхового відшкодування і страхових сум. Страхові резерви утворюються в порядку визначеному чинним законодавством та рішенням Правління, і використовуються виключно за цільовим призначенням.

Фінансово-господарська діяльність дирекція здійснюється відповідно до бюджету дирекції і затвердженого Правлінням Товариства.

Оперативне керівництво дирекцією на підставі доручення здійснює її директор, який призначається Правлінням Товариства. Директор регіональної дирекції підзвітний Правлінню Товариства. організовує виконання його рішень та рішень інших органів управління Товариства.

Головний бухгалтер дирекції призначається Головою Правління Товариства, директора філії та дирекцій та за погодженням із Головним бухгалтером Товариства.

У разі прийняття Правлінням Товариства рішення про адміністративне підпорядкування філії відповідній Регіональній Дирекції:

- Директор дирекції функціонально та адміністративно підпорядковується Директорові Регіональної Дирекції, в межах повноважень, делегованих йому Правлінням Товариства організовує виконання його рішень та рішень інших органів управління Товариства:

- Головний бухгалтер дирекції призначається, за поданням директора регіональної дирекції, Головою Правління Товариства, за погодженням з директором Регіональної Дирекції га Головним бухгалтером Товариства.

Директор регіональної дирекції має право:

- діяти від імені Товариства в межах повноважень, наданих йому доручень Голови Правління Товариства та цим Положенням;

- представляти інтереси Товариства в місцевих органах державної і за дорученням Голови Правління Товариства - в суді, господарському та третейському судах:

- укладати від імені Товариства страхові, господарські та інші угоди відповідно до повноважень, наданих йому дорученням на оперативне керівництво;

- розпоряджатися коштами дирекції у межах та в порядку, визначених Правлінням;

- укладати трудові договори з працівниками дирекції, встановлювати їм посадові оклади в межах, визначених Правлінням;

- брати участь у підборі та найманні працівників, розподіляти обов'язки між ними встановлювати міру їх відповідальності за стан справ на доручених ділянках роботи заохочувати та накладати на працівників стягнення відповідно до чинного законодавства в межах своєї компетенції видавати накази та розпорядження, обов'язкові для виконання всіма працівниками дирекції;

- вносити на розгляд Правління питання, пов'язані з діяльність регіональної дирекції, маркетинговими дослідженнями страхового ринку та його попитом;

- доручати вирішення окремих питань, що входять до його компетенції, своїм заступникам, керівникам відділів апарату дирекції;

- вирішувати інші питання, віднесені до компетенції Директора дирекції цим і Положенням дорученням Правління.

Дирекція веде кадровий облік та облік військовозобов'язаних, вживає заходів із цивільної оборони, охорони праці, протипожежної безпеки, дотримується чинного законодавства України з охорони навколишнього середовища. Виробничі, трудові і соціально-економічні відносини між адміністрацією і трудовим колективом дирекції регулюються чинним законодавством України та Колективним договором. Вирішення соціально-економічних питань здійснюється адміністрацією дирекцією за участю трудового колективу.

Повноваження трудового колективу дирекції здійснюється згідно зі ст. 15 3акону України “Про підприємства в Україні” та Колективним договором.